Hesabım
    Marvel'ın "Blade" Filminde Sıkıntılar Bitmiyor: Senaryo Baştan Yazılacak!

    Mahershala Ali başrollü "Blade" filminin duyurulmasından bu yana 4 yıl geçti ancak proje bir türlü ilerleyemiyor.

    Disney

    Marvel Studios'un 2019'daki Comic Con'da bir sonraki Blade olarak Mahershala Ali'yi duyurmasının üzerinden dört yıl geçti. Blade'in nihayet Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olması ve rol için Oscar ödüllü aktörün seçilmesi hayranları heyecanlandırsa da ne yazık ki projede kayda değer bir ilerleme kaydedilemedi.

    Vizyon tarihi defalarca değişen filmin yönetmeni Bassam Tariq, 2022'nin Eylül ayında, çekimlerin başlamasına iki aydan daha az bir süre kala projeden ayrıldığında prodüksiyon süreci mecburen durmuştu. Marvel Studios, bundan iki ay sonra filmin yönetmen koltuğunu Yann Demange'a emanet ettiğinde, Emmy adayı senarist Michael Starrbury de yeni bir senaryo yazmak üzere işe alındı.

    Sonrasında senaryoyu elden geçirmesi için "True Detective" dizisinin yaratıcısı Nic Pizzolatto da ekibe katıldı fakat bu kez de Amerikan Yazarlar Birliği'nin (WGA) grevi sürecin durmasına neden oldu. Grev başlamadan hemen önce filmin çekimlerine başlanmak üzere olduğu belirtilmişti.

    Senaristler grevi sona erdi, ancak görünüşe göre "Blade" hâlâ çekim aşamasına geçmeye hazır değil! World of Reel'da yayınlanan yeni bir rapora göre, Marvel Studios "son taslağın tamamen yenilenmesi"ni yani filmin senaryosunun neredeyse tamamen baştan yazılmasını istiyor.

    Film için en son duyurulan vizyon tarihi 14 Şubat 2025'ti ama son durumda, hem senaryonun baştan yazılması hem de devam eden oyuncular grevi gibi etkenler bu tarihin de ertelenmesine neden olabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top