Hesabım
    "The Color Purple" Fragman: "Hiçbir Şey Kız Kardeşlikten Daha Güçlü Değildir"

    Oscar sezonunda öne çıkması beklenen müzikal 26 Ocak'ta sinemalarda!

    Warner Bros. merakla beklenen müzikal uyarlaması "The Color Purple"ın ikinci ve daha uzun fragmanını yayınlandı.

    Proje, Alice Walker'ın 1982 tarihli Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan 2005 yapımı, Tony ödüllü sahne müzikaline dayanıyor. 1900'lerin başında geçen roman, güneyli siyah bir kadının kırk yılı aşkın süredir verdiği mücadelelerin öyküsünü anlatıyor.

    Filmin başrollerindeki Halle Bailey ve Phylicia Mpasi, Nettie ve Celie adında, kendilerini sürekli olarak karşılaştıkları günlük ayrımcılık ve adaletsizliklerin dışında yer alan, hayallerinin peşinden gitmelerine ve kendilerini ait hissetmelerine olanak tanıyan yeni bir hayata sahip olmanın hayalini kuran iki genç kız kardeşi canlandırıyor.

    Fragman, hayatlarının uzun bir dönemine tanık olacağımız kız kardeşleri ve çevrelerindeki diğer kadınları tanıtırken "Hiçbir şey kız kardeşlikten daha güçlü değildir" ifadesi vurgulanıyor.

    Alice Walker'ın kitabı daha önce 1985 yılında Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey, Danny Glover gibi isimlerin rol aldığı bu film tam 11 dalda Oscar'a aday gösterildi. Spielberg yeni müzikal uyarlamasında Quincy Jones ve Oprah Winfrey ile birlikte yapımcı olarak geri dönüyor.

    Danielle Brooks, Ciara, Taraji P. Henson, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Louis Gossett Jr. ve David Alan Grier gibi isimlerin de rol aldığı filmin yönetmenliğini Blitz Bazawule (Beyonce: Black is King) üstleniyor.

    Amerika'da 25 Aralık'ta vizyona girecek "The Color Purple"ın ülkemizdeki vizyon tarihi ise 26 Ocak 2024.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top