Hesabım
    "Blue Beetle" DC Genişletilmiş Evreni'nin En Kötü Gişe Performansına İmza Attı

    Xolo Maridueña, Blue Beetle olarak James Gunn'ın DC Evreni'nde kalmaya devam edecek.

    Warner Bros.

    DC Comics uyarlaması “Blue Beetle” iki aylık vizyon yolculuğunu tamamladı ve on yıl süren DC Genişletilmiş Evreni'nde en düşük hasılat yapan film oldu.

    Film dünya çapında 128.7 milyon dolar hasılat elde etti; bunun 71.2 milyon doları Kuzey Amerika'dan gelirken 57.4 milyon doları ise diğer ülkelerden geldi. Olumlu eleştiriler almasına rağmen, bütçesi 104 milyon dolar olan film, Amerika'daki açılış hafta sonunda sadece 25 milyon dolar topladı ve hiçbir zaman tam olarak toparlanamadı.

    Sonuçta "Blue Beetle", toplam 133.8 milyon dolar kazanan "Shazam! Fury of the Gods" ve 169.6 milyon dolar kazanan "Wonder Woman 1984" filmlerinin de gerisinde kaldı. Her iki film de "Blue Beetle"ın aksine karışık eleştiriler almış, Wonder Woman devam filmi aynı zamanda pandemi kısıtlamalarından etkilenmişti.

    Blue Beetle, James Gunn'ın DC Evreni'nde Kalmaya Devam Edecek

    "Blue Beetle"ın düşük hasılatının arkasında yatan başlıca neden, James Gunnn'ın Peter Safran ile birlikte tasarladığı yeni DC Evreni'ni bekleyen hayranların artık devam etmeyeceğini bildikleri DC Genişletilmiş Evreni'ne dair filmleri reddetmesi olarak görülüyor.

    James Gunn film vizyona girmeden önce yaptığı bir açıklamada, genel olarak bağımsız bir hikayesi olan Blue Beetle'ın DC Evreni'nin ilk kahramanı olduğunu söylemişti, sonrasında da Xolo Maridueña'nın Blue Beetle karakterini yeni evrende canlandırmaya devam edeceği doğrulandı. Yine debağımsız bir hikaye olarak film hayranların ilgisini çekmiş gibi görünmüyor. Bunda oyucular grevi nedeniyle oyuncuların katılamadığı sönük tanıtım kampanyaları da etkili.

    Son DC filmlerinin gişe performansları ve gerekçeleri göz önüne alındığında, James Wan'ın Aralık ayında vizyona girecek ve DCEU'yu sonlandıracak olan filmi "Aquaman and the Lost Kingdom"ın (Aquaman ve Kayıp Krallık) akıbetiyle ilgili endişeler de yükseliyor.

    "Aquaman ve Kayıp Krallık" Krizi: Amber Heard'ün Kovulmaması İçin Elon Musk Devreye Girmiş!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top