Hesabım
    Hollywood Yıldızlarından Biden'a Mektup: Ateşkes Çağrısı Yapın

    Joaquin Phoenix, Cate Blanchett gibi yıldızlar Joe Biden'dan İsrail-Gazze Ateşkesi çağrısı yapmasını bekliyor.

    .

    Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Kristen Stewart, Susan Sarandon, Mahershala Ali, Riz Ahmed ve Mark Ruffalo gibi Hollywood yıldızlarının da aralarında bulunduğu 55 sanatçı ve aktivist, ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup göndererek İsrail ve Filistin arasında ateşkes çağrısı yapmasını istedi.

    Mektupta şu ifadeler yer alıyor:

    "ABD Başkanı olarak sizden, bir can daha kaybedilmeden Gazze ve İsrail'de gerilimin derhal düşürülmesi ve ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz. Geçtiğimiz bir buçuk hafta içinde 5.000'den fazla insan öldürüldü; vicdan sahibi her insan bu sayının felaket olduğunu bilir. İnanç ve etnik köken ne olursa olsun tüm yaşamın kutsal olduğuna inanıyoruz ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz.

    Yönetiminizi ve tüm dünya liderlerini, Kutsal Topraklardaki tüm yaşamları onurlandırmaya ve gecikmeden ateşkes çağrısında bulunmaya ve bunu kolaylaştırmaya, Gazze'deki bombalamaya son vermeye ve rehinelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasına çağırıyoruz"

    Artists 4 Ceasefire adlı kuruluş tarafından dağıtılan açıklamada, UNICEF sözcüsü James Elder'in devam eden İsrail hava saldırıları ve su ve elektrik ablukalarının Gazze'de yol açtığı yıkımı vurgulayan bir yorumu da yer alıyor:

    "Günlerce süren hava saldırıları ve tüm tedarik yollarının kesilmesinin ardından Gazze'deki çocuklar ve ailelerin yiyecek, su, elektrik, ilaç ve hastanelere güvenli erişimi neredeyse tükendi. Gazze'nin tek elektrik santralinin Çarşamba öğleden sonra yakıtı bitti ve elektrik, su ve atık su arıtması kapatıldı. Bölge sakinlerinin çoğu artık içme suyunu hizmet sağlayıcılardan veya boru hatları aracılığıyla ev suyunu alamıyor…. İnsani durum ölümcül seviyelere ulaştı ancak tüm raporlar yeni saldırılara işaret ediyor. Merhamet ve uluslararası hukuk üstün gelmeli.

    Mektubu imzalayanlar arasında ayrıca; Channing Tatum, Ayo Edebiri, Jeremy Strong, Jessica Chastain, Jon Stewart, Andrew Garfield, Oscar Isaac, America Ferrara, Quinta Brunson, Ramy Youssef, Rooney Mara, Rosario Dawson, Ryan Coogler, Dominique Fishback, Sandra Oh, Wanda Sykes gibi isimler yer alıyor.

    Gazze'de ateşkes talep eden ve bölgede insani yardımın açılmasını talep eden bir başka mektuba bu hafta başında birçok önemli imzacı katıldı. Artists for Filistin Birleşik Krallık'tan yapılan açıklama, Tilda Swinton, Charles Dance, Steve Coogan, Miriam Margolyes, Michael Winterbottom, Mike Leigh ve Asif Kapadia gibi isimler tarafından imzalandı. Mektup, İngiliz hükümetini "sadece savaş suçlarına göz yummakla değil, aynı zamanda onlara yardım ve yataklık etmekle" suçladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top