Hesabım
    "Fantastik Canavarlar" Serisi Rafa Kaldırıldı

    Uzun süredir iptal edilip edilmediği tartışılan film serisi hakkında son açıklama yönetmeni David Yates'ten geldi.

    Warner Bros.

    Yönetmen David Yates, “Fantastik Canavarlar” serisinin şu anda Warner Bros. Discovery'de duraklatıldığını ve artık stüdyo için bir öncelik olmadığını açıkladı.

    Serinin ilk filmi olan "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" dünya çapında 811 milyon dolar hasılat yaptı ancak sonraki iki film sırasıyla 648 milyon dolar ve 404 milyon dolarlık büyük düşüşler gördü. En son çıkan üçüncü film "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları" ikinci filmden çok daha iyi eleştiriler aldı ancak yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yapım bütçesiyle serinin ekonomisi pek iyi gitmiyor.

    Hem gişedeki kötü gidişat hem de Warner Bros.'un Harry Potter kitaplarına dayanan farklı projeler üstünde çalıştığını bildirmesi, "Fantastik Canavarlar" serisinin planlandığı gibi 5 filme tamamlanmayacağına ve iptal edileceğine yönelik tartışmalara neden oldu. Üçüncü filmin vizyona girmesinden bu yana dördüncü bir film üzerinde aktif bir geliştirme yapılmadı.

    Son dört Harry Potter filminin yönetmenliğini üstlendikten sonra, Fantastik Canavarlar serisinin üç filmini de yöneten David Yates, Harry Potter evreni sonrasındaki ilk projesi "Pain Hustlers"ın tanıtımı için Inside Total Film podcast'ine konuşurken, Fantastik Canavarlar serisinin "park halinde" olduğunu söyledi:

    "[Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları]'nın sonuna geldik ve hepimiz o filmle çok gurur duyuyoruz ve film dünyaya çıktığında, bir nevi durup duraklatmamız ve sakin olmamız gerekti."

    Çok daha şaşırtıcı bir açıklamayla Yates, serinin aşırı iddialı beş filmlik planının kesinlikle stüdyonun fikri olmadığını, yazar J.K. Rowling'in bu açıklamayla herkesi hazırlıksız yakaladığını belirtti. Yates serinin başlangıçta üç filmlik bir seri olarak önerildiğini ancak Rowling'in kendi inisiyatifini kullanarak yaratıcı ekibe önceden bilgi vermeden film serisinin beş filmlik bir destan olacağını duyurduğunu söyledi:

    "Beş film olacağı fikri çoğumuz için tam bir sürprizdi. Bir keresinde bir basın toplantısında spontane bir şekilde bundan bahsetmişti. FB1'den bazı klipler sunuyorduk. Hepimiz büyük bir heyecanla FB1'e dahil olmuştuk. Ve Jo geldi ve dedi ki, 'Ah, bu arada, beş tane var.' Hepimiz birbirimize baktık çünkü kimse bize beş tane olacağını söylememişti. Biz bu işe kendimizi adamıştık. Yani bunu ilk kez duyuyorduk."

    Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, Harry Potter serisini bırakmamaya kararlı ve stüdyo şimdi her kitabın bir sezon şeklinde uyarlanacağı bir dizi geliştirmeye odaklanmış durumda.

    Harry Potter Dizisinden İlk Tanıtım Yayınlandı!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top