Hesabım
    Ridley Scott "Napolyon"u Beğenmeyen Fransız Eleştirmenlere Sert Çıktı!

    Ridley Scott, "Napolyon" filmine yönelik eleştirilere sert yanıtlar vermeye devam ediyor.

    .

    Ridley Scott'ın tarihi destanı "Napoleon"un dünya prömiyeri Paris'te yapıldı. Şimdiye kadar karışık eleştiriler alan film, Fransız eleştirmenler tarafından "son derece yetersiz" ve "sıkıcı" olarak nitelendirildi.

    Tarihçi Patrice Guennifey (Le Point) filmi "Bir Britanyalı'nın filmi... Çok Fransız karşıtı" şeklinde eleştirirken, Fransız GQ projeyi "son derece beceriksiz, doğal olmadan ve istemeden beceriksiz" olarak nitelendirdi. Le Figaro'ya göre ise Napolyon'u "elinde silahı olan ve gözyaşı dökmeye hazır duygusal bir vahşi" olarak tasvir eden filmin adı "Barbie ve Ken İmparatorluk Döneminde" olarak değiştirilmeli.

    Ridley Scott "Napoleon"a Yönelik Tarihsel Eleştirilere Sert Yanıt Verdi

    The BBC'nin bu eleştirileri nasıl karşıladığını Scott'a sorması üzerine Scott, her zamanki açık sözlülüğüyle yanıt verdi: "Fransızlar kendilerini bile sevmiyorlar. Bu filmi Paris'te gösterdiğim izleyiciler onu çok sevdiler."

    Hikaye anlatımının doğruluğunu sorgulayan tarihçilere ne söyleyeceği sorulduğundaysa yönetmen şöyle dedi: "Orada mıydınız? Ah siz orada değildiniz. O halde nereden biliyorsun?"

    Scott daha önce de filmin tarihi tutarsızlıklarını eleştiren bir tarihçiye "Git kendine bir hayat bul" şeklinde tepki göstermişti.

    BBC Radyo 4'te konuşan Fransız akademisyen Dr. Estelle Paranque, filmdeki yanlışlıkları kabul etmekle birlikte "bunun bir film olduğunu, belgesel olmadığını" ısrarla vurguladı. Ancak tarihi gerçekleri hikayesine uygun şekilde değiştirmesi bir yana, "Napoleon" birçok yönüyle tutarsız ve komik olarak nitelendiriliyor.

    Başrollerini Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby'nin paylaştığı 158 dakikalık tarihi epik film 24 Kasım'da sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top