Hesabım
    Filistin'e Destek Mesajı Paylaşan Melissa Barrera "Çığlık 7"den Kovuldu

    Filistin'i desteklediği için yaptırımlarla karşılaşan yıldızlar arasında Susan Sarandon da yer alıyor...

    .

    2022 yılında, ikonik slasher serisi Çığlık'ın hem beşinci filmi hem de yeniden başlatması olan "Çığlık"ta başrolde yer alan ve sonrasında gelen devam filmi "Çığlık 6"nın yanı sıra "In the Heights", "Carmen" gibi yapımlarla tanınan Melissa Barrera, serinin gelecek filminden kovuldu.

    Barrera'nın "Çığlık 7"den kovulma sebebi, sosyal medya aracılığıyla paylaştığı Filistin'e destek mesajları. 7 Ekim'deki Hamas terör saldırıları ve ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından Barrera, Instagram hesabında çatışmayla ilgili paylaşımlar yapıyor, İsrail'i "soykırım ve etnik temizlikle" suçlayan gönderiler paylaşıyordu.

    Israil'in Gazze'nin suyunu ve elektriğini kestiğini söyleyen, Gazze'ye herhangi bir yardımın ulaşmasını izin verilmediğini gösteren gönderileri yeniden paylaşan Barrera, kendisinin de Meksika'dan geldiğini, Filistin'in ve Meksika'nın bağımsız birer devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini belirtiyor.

    Barrera'yı kovan Spyglass stüdyosu, oyuncunun ifadelerini "antisemitist" ve "nefret söylemi" olarak nitelendirdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost çarpıtmasına veya açıkça nefret söylemi çizgisini alenen aşan herhangi bir şeye yanlış göndermeler de dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına karşı sıfır tolerans gösteriyoruz."

    "Çığlık 7"yi yönetecek olan Christopher Landon ise stüdyonun bu kararının ortaya çıkmasının ardından Twitter hesabında şunları yazdı: "Her şey berbat. Bağırmayı kesin. Bu benim verebileceğim bir karar değildi."

    Melissa Barrera, Hollywood'da İsrail-Filistin konusundaki düşünceleri yüzünden yaptırımla karşılaşan tek isimdeğil. Gazze'ye destek mesajları yayınlayan Susan Sarandon'ın menajerlik şirketi UTA, bu paylaşımlardan rahatsız olarak oyuncuyu temsil etmeyi bıraktı.

    Variety'nin yayınladığı uzun bir makalede, Hollywood'da Filistin'e destek gösteren isimlerin işlerini kaybetmeye başlaması detaylandırılıyor. Bu isimlerden biri de menajerlik ajansı CAA'nın Film Departmanı Ortak Başkanı Maha Dakhil'di.

    Sosyal medyada "Soykırıma tanık olmaktan daha yürek parçalayıcı ne olabilir? Soykırımın inkarına tanık olmak." ifadelerini paylaşan Dakhil görevden alındı ancak ajansın temsil ettiği yıldızlardan biri olan Tom Cruise'un Dakhil'e desteğini belirtmesi ve onu ofisinde ziyaret etmesinin ardından Dakhil şirketten tamamen kovulmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top