Hesabım
    Zack Snyder "The Dark Knight Returns" Uyarlamasını Yönetmek İstiyor

    James Gunn'ın DC Evreni'ni desteklediğini belirten Snyder, "Kara Şövalye Dönüyor" çizgi romanını uyarlamak istiyor.

    Warner Bros.

    22 Aralık'ta vizyona girecek olan "Aquaman ve Kayıp Krallık" filmi Snyderverse olarak da adlandırılan DC Genişletilmiş Evreni'ne son noktayı koyacak.

    Bu sinematik evren, 2013 yılında Zack Snyder'ın beyaz perde için yeniden tasarladığı Superman hikayesi "Man of Steel" ile başlamıştı. Devamında aralarında "Justice League"in de bulunduğu pek çok film geldi. Şimdi DC Evreni, James Gunn liderliğinde yeniden başlatılıyor ve bu dönemin ilk filmi de Gunn'ın yazıp yöneteceği "Superman: Legacy" olacak.

    Snyder'ın şimdilik DC markasıyla işi bitmiş olsa da yönetmenin süper kahraman türüne kapıyı tamamen kapattığı söylenemez. The Hollywood Reporter ile gerçekleştirdiği kapsamlı kapak röportajı sırasında Snyder, Gunn'ın yeni DC Evreni'ni desteklediğini paylaştı. DC Studios için bir proje yapmayı düşünüp düşünmeyeceği sorulduğunda ise "çizgi romanın gerçek bir temsili" olmak koşuluyla "The Dark Knight Returns"ü sinemaya uyarlamayı çok istediğini belirtti.

    DC Comics'in açık ara en çok tanınan Batman çizgi romanlarından biri olan ve Frank Miller tarafından bir Elseworlds hikayesi olarak kurgulanan "The Dark Knight Returns", Gotham City'nin yeni bir tehditle karşı karşıya kalması nedeniyle emeklilikten dönmek zorunda kalan neredeyse 60 yaşındaki Bruce Wayne'i konu alıyor. Dört sayılık mini dizi karanlık ve sert tonu ile biliniyor, ayrıca Joker ve James Gordon gibi önemli Batman karakterlerinin eski versiyonları da yer alıyor.

    Bu çizgi roman dizisi aynı zamanda süper kahramanlar arasındaki farklı ideolojilerin hikayesidir; Batman ve Superman', süper kahraman olarak görevlerine ilişkin farklı görüşleri yüzünden tartışıyor. "The Dark Knight Returns"den bazı öğeler Snyder'ın "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmine dahil edildi. Canlı aksiyon versiyonu henüz gerçekleşmemiş olsa da "The Dark Knight Returns", 2012-2013'te iki bölümlük bir animasyon filmi olarak uyarlandı.

    Snyder'ın "Rebel Moon" ile meşgul olması nedeniyle yakın zamanda çizgi roman türüne geri dönmesi pek olası değil. Ayrıca DC Evreni'nin açıklanan on yıllık planında halihazırda bir Batman filmi var, diğer yandan Matt Reeves'in "The Batman" serisi de sürüyor. Şimdilik pek mümkün görünmese de Snyder'ın "The Dark Knight Returns"ü DC Evreninin bir parçası olarak gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini zaman gösterecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top