Hesabım
    Miyazaki'nin Yeni Projesi "Rüzgarlı Vadi" Devam Filmi Olabilir

    "Çocuk ve Balıkçıl"ın yapım sürecini anlatan belgesel "Rüzgarlı Vadi" devam filmi spekülasyonlarına neden oldu.

    .

    Hayao Miyazaki'nin son filmi "Çocuk ve Balıkçıl", saygı duyulan animasyon film yapımcısı için bir başka bir büyük başarı oldu. Çok iyi eleştirel incelemeler alan film, şu ana kadar dünya çapında 121 milyon dolar hasılat elde etti ve Studio Ghibli'nin bugüne kadar Kuzey Amerika'da en çok kazanan filmi oldu.

    Başlangıçta yönetmenin son çalışması olarak lanse edilen filmin vizyona girmesinden önce, yönetmenin filmi bırakmayı planlamadığı ve bu gerçek ustadan daha fazlasının yolda olacağı belirtilmişti. Peki Miyazaki'nin bir sonraki filmi ne olacak?

    NHK tarafından yayınlanan "The Boy and the Heron"un yapımını anlatan "Hayao Miyazaki ile 2399 Gün" başlıklı yeni bir belgesel bu sorunun cevabını veriyor olabilir. Belgeselin bir sahnesi, Nausicaa ve Teto'nun bir çekimiyle kesilmeden önce yönetmenin gelecekten bahsetmesiyle özel sona eriyor ve Miyazaki, sanat eseri gösterildikten sonra "Bu dünyaya dönmek acı verici" diyor.

    Bu durum, yönetmenin bir sonraki çalışmasının, başarısı Studio Ghibli'nin kurulmasına yol açan animasyon klasiği "Rüzgarlı Vadi"nin devamı niteliğinde bir yapım olabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı.

    Ancak Miyazaki'nin sıradaki filmi hakkında şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Yapımcı Toshio Suzuki, Ekim ayında Miyazaki'nin çalışma tutkusunu ve yönetmenliğe devam edeceğini şu sözlerle ifade etmişti:

    "Başarısız bir film yapacak olsa bile artık onu caydırmaya çalışmıyorum. Hayatta onu mutlu eden tek şey çalışmaktır… 82 yaşında ve sanırım 90 yaşına kadar da devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top