Hesabım
    "Parazit" Filminin Yıldızı Lee Sun-kyun Hayatını Kaybetti

    48 yaşındaki aktör aracında ölü bulundu, intihar ettiği düşünülüyor.

    .

    Associated Press ve Güney Kore haber ajansı Yonhap'ınn bildirdiğine göre, Güney Koreli aktör Lee Sun-kyun, 48 yaşında hayatını kaybetti.

    Oscar ödüllü film "Parazit"te rol alan aktör, bu sabah Seul'ün merkezindeki bir parkta bir arabanın içinde ölü bulundu. Ailesi onun bir intihar notu yazıp evden erken ayrıldığını iddia ettikten sonra polis Lee'yi arıyordu.

    Lee yakın zamanda yasadışı uyuşturucu kullanımı iddiasıyla polis soruşturması altındaydı, ülkede uyuşturucu kullanımı ağır suç kapsamında değerlendiriliyor. Güney Kore'nin Incheon Metropolitan Polis Teşkilatı, Lee ve diğer yedi kişiyi uyuşturucu kullanımı iddiasıyla soruşturuyordu. Lee, soruşturulan başka bir kişinin şantajının kurbanı olduğunu iddia etti ve iddiaya göre yüz binlerce doları gasp ederek kaybetti.

    Yonhap'a göre polis, Lee'yi bu yılın başlarında Seul'deki lüks bir barın hostesinin evinde esrar ve diğer uyuşturucuları kullandığı iddiasıyla geçtiğimiz Cumartesi günü sorguladı. Lee, 19 saat süren ifadesinde kandırıldığını ve ne aldığını bilmediğini iddia etti. Sun-kyun, uyuşturucu sonrası televizyon ve reklam işlerini kaybetmişti.

    2020'de "Parasite" dört Akademi Ödülü'nün yanı sıra Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanarak bu onura ulaşan ilk Güney Kore filmi oldu. Lee'nin de aralarında bulunduğu oyuncu kadrosu Screen Actors Guild ödülünü kazandı.

    Filmde Lee, çocuklarına yardım etmek ve evini idare etmek için bilmeden dolandırıcı, alt sınıf Kim ailesinin üyelerini işe alan zengin Park ailesinin babası Park Dong-ik'i canlandırdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top