Hesabım
    Unutulmayan Aşk Klasikleri Bu Hafta Kundura Sinema’da!

    Sinema tarihinden unutulmaz aşk filmleri, restore edilmiş kopyalarıyla bu hafta Kundura Sinema’ya geliyor.

    .

    İstanbul’un özgün sinema salonlarından Kundura Sinema’da bu hafta, 1910’lardan 1960’lara uzanan bir zaman diliminden 5 klasik aşk filmi, romantik sinefilleri Beykoz Kundura’ya bekliyor.

    Sevgililer Günü’nde “Unutulmayan Aşk”

    14 Şubat Çarşamba akşamı Sevgililer Günü’ne özel gerçekleşecek gösterimde, Leo McCarey’in yönettiği 1957 yapımı “Unutulmayan Aşk” (An Affair to Remember, 1957) adlı filmi izleyiciyle buluşacak. Cary Grant ve Deborah Kerr’in oynadığı ve bir gemi yolculuğunda tanışıp derin bir aşka kapılan Terry ve Nickie’nin yaşadıklarını konu alan film, “Sevginin Bağladıkları” (Sleepless In Seattle, 1993) başta olmak üzere birçok aşk filmine referans kaynağı olmuş gerçek bir klasik. Filmin başlangıç saati ise 21:00.

    Cumartesi günü “Gilda” ve “Kazablanka”

    17 Şubat Cumartesi günü, iki Amerikan klasiği Kundura Sinema’nın perdesinde olacak. Meşhur “Put the Blame On Mame” şarkısı ve dansıyla Rita Hayworth’ı ilahi bir varlığa dönüştürmüş Charles Vidor imzalı kara film klasiği “Gilda” (1946), saat 14:00’te gösterilirken; Michael Curtiz’in En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında Oscar alan, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ı efsaneleştiren aşk başyapıtı “Kazablanka” (Casablanca, 1942) da saat 16:30’da izlenebilecek.

    Yürüyen Merdiven’in müzikleri eşliğinde

    18 Şubat Pazar günü ise, sessiz sinemanın ilk yıldız kadın oyuncusu Asta Nielsen’ın uzun yıllar kayıp olan iki filmi restore edilmiş kopyalarıyla ve canlı müzik eşliğinde gösterilecek. Nielsen’ın sinema kariyerini başlatan “Uçurum” (The Abyss, 1910), kasabaya yeni gelen sirkin yıldızı Rudolph’a aşık olan müzik öğretmeni Magda Vang’in kalp kırıcı aşk hikâyesini anlatırken; dönemin en önemli melodramlarından “Kara Rüya” (The Black Dream, 1911) da, güzelliğiyle meşhur sirk cambazı Stella’nın sevgilisini kurtarmak için girdiği hüzünlü mücadeleyi işliyor.

    Saat 16:30’da başlayacak gösterime, yerli caz sahnesinin en sevilen gruplarından Yürüyen Merdiven’in canlı performansı eşlik edecek. Mustafa Kemal Emirel ve Yiğit Özatalay’dan oluşan başarılı piyano-davul ikilisine o gece, Almanya Caz Ödülü sahibi saksofon sanatçısı ve besteci Angelika Niescier eşlik edecek.

    Etkinlik bitiminde ücretsiz servisler

    Beykoz Kundura’ya özel aracıyla gelecek misafirler için otopark hizmeti ücretsiz sağlanırken, gösterimlerin bitiminde Beykoz Kundura’dan Taksim’e ve Üsküdar istikametinden Kadıköy’e hareket edecek servislerden de ücretsiz yararlanabilirsiniz. Kundura Sinema’nın güncel programı için detaylar beykozkundura.com’da, biletler passo.com.tr’de.

    .

    14 Şubat 2024, Çarşamba - Sevgililer Günü Özel

    • 21:00 Unutulmayan Aşk (An Affair to Remember, 1967) | Leo McCarey

    17 Şubat 2024, Cumartesi

    • 14:00 Gilda (1948) | Charles Vidor
    • 16:30 Casablanca (1942) | Michael Curtiz

    18 Şubat 2024, Pazar | 16:30

    • The Abyss / Uçurum (1910) & The Black Dream / Kara Rüya (1911)

    24 Şubat 2024, Cumartesi

    25 Şubat 2024, Pazar

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top