Hesabım
    Yorgos Lanthimos, Güney Kore Komedisi "Save the Green Planet"i Yeniden Çekecek

    "Poor Things" ile ödül sezonuna damga vuran Lanthimos, Güney Kore yapımı fantastik komedi filmini uyarlamak üzere projeye dahil oldu.

    .

    Variety'nin edindiği bilgiye göre, ödül sezonunun öne çıkan filmlerinden "Poor Things"in yönetmeni Yorgos Lanthimos, Güney Kore fantastik komedisi "Save the Green Planet"in (Jigureul jikyeora!) yeniden yapımı için Element Pictures ile yeniden bir araya gelecek.

    Son filmi "Poor Things" ile 11 Oscar'a aday gösterilen ve beş BAFTA (Emma Stone'un en iyi kadın oyuncu ödülü dahil) kazanan Lanthimos'un, filmin çekimlerine bu yaz İngiltere ve New York'ta başlaması bekleniyor.

    Element Pictures'tan Ed Guiney ve Andrew Lowe, Ari Aster'in Square Peg yapım şirketi ve CJ ENM (önceki adıyla CJ Entertainment) ile birlikte filmin yapımcılığını üstlenecek. Yeniden çevrim, Lanthimos ve Element Pictures arasındaki altıncı işbirliği olacak.

    Lanthimos için mükemmel görünen, uzun süredir beklenen proje, hayal kırıklığına uğramış bir genç adamın uzaylı istilasının parçası olduğuna inandığı bir iş adamını yakalayıp ona işkence etmesini konu alan eksantrik bir kara komedi. Onu kaçıran kişi, sadık kız arkadaşı, iş adamı ve özel dedektif arasında bir fikir savaşı başlar.

    Orijinal Güney Kore filmi 2003 yılında Jang Joon-hwan tarafından yönetildi ve CJ Entertainment'ın kült hiti ve festival favorisi oldu. Film, Bucheon, Buenos Aires ve Brüksel gibi fantastik festivallerde ve Rotterdam, Tokyo Filmex ve Moskova gibi pazarlarda ödüller kazandı. Ayrıca 2003 yılında, en iyi yeni yönetmen dalında Jang'a Altın Çan Ödülü'nü kazandırdı.

    Lanthimos, "Poor Things"ten bu yana başka bir film daha çekti. Bir sonraki filmi "Kinds of Kindness" birkaç ay önce post prodüksiyona girdi ve başrollerde Emma Stone, Margaret Qualley, Willem Dafoe ve Joe Alwyn yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top