Hesabım
    "Eflâtun" Filminin Afişi Yayınlandı: Kerem Bürsin & İrem Helvacıoğlu Başrolde!

    Başrollerini Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun paylaştığı Eflâtun’un vizyon tarihi belli oldu.

    .

    Yönetmen Cüneyt Karakuş’un ödüllü filmi "Eflâtun" 22 Mart'ta seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Görme engelli bir kadın ile sesine âşık olduğu adamın hikayesini konu alan, başrollerini Kerem Bürsin ile İrem Helvacıoğlu’nun paylaştığı filmin afişi yayınlandı.

    .

    "Eflâtun"un konusu kısaca şöyle: Henüz beş yaşında bir çocukken görme yetisini kaybeden Eflatun, babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile hayata tutunur. Babasından kalma saat tamircisinde çalışarak geçimini sağlayan Eflatun, kendisine gerçek ile hayalin birbirine geçtiği bir dünya kurar. Onun hayatı, yağmurlu bir günde kendisine sarı bir şemsiye emanet eden bir adamın sesine aşık olmasıyla bambaşka bir hal alır...

    Boğaziçi Film Festivali Bosphorus Film Lab’ten CGV Mars Dağıtım Ödülü ve Kültür Bakanlığı'ndan yapım desteği alan filmin çekimleri pandemi öncesinde tamamlanmıştı. Çekimler için plato yerine, doğal mekanların tercih edildiği filmin iki yıl süren post prodüksiyon sürecinde titiz bir çalışma yürüten Cüneyt Karakuş VFX, 2D çizimler, 3D çizimler, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçimini somutlaştırmayı amaçlıyor.

    Uzun yıllar engellilik üzerine çalışan ve fotoğraf sergileri açan yönetmenin, görme engelli bir karakterin gözünden portreler çizdiği "Eflâtun", aynı zamanda yönetmenin ilk uzun metraj filmi olarak dünya prömiyerini 10. Boğaziçi Film Festivali'nde yaptı.

    Festival yolculuğundan sonra vizyona girmeye hazırlanan "Eflâtun"da Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’na Melisa Akman, Nazan Diper, Yıldız Kültür, Erman Okay, Haydar Köyel, Nagihan Gürkan, Semiha Bezek gibi birbirinden değerli oyuncular eşlik ediyor.

    "Eflâtun" 22 Mart'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top