Hesabım
    Timothée Chalamet "Wonka" ve "Dune 2" ile John Travolta'nın 45 Yıllık Rekorunu Kırdı

    Timothée Chalamet, son sekiz ayın en çok kazanan iki filminde de başrolde yer alıyor.

    Warner Bros.

    Şu anda sinemalarda olan "Dune: Part Two" gösterime girdiği 17 gün içinde dünya çapında 494 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Film eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük beğeni toplarken, filmin yıldızı Timothee Chalamet için de önemli bir dönüm noktası oldu.

    Chalemet, "Dune" devam filmi ve ondan önce vizyonda olan "Wonka" ile birlikte, sekiz ay içinde gösterime giren, en çok hasılat yapan iki filmde de başrolde yer alan az sayıdaki kişiden biri. Collider'ın bildirdiğine göre bu rekoru daha önce "Saturday Night Fever" (1977) ve "Grease" (1978) filmleriyle John Travolta elinde tutuyordu.

    "Wonka" 2023 sonunda gişede harika bir başlangıç ​​yaptı, her hafta yükselişine devam etti ve "Aquaman and The Lost Kingdom" gibi yapımları tahtından ederek dünya çapında 630 milyon dolar kazandı.

    "Dune: Part Two" nihayet sinemalarda ilk kez gösterime girdiğinde "Wonka", üç aydan fazla bir süredir sinemalarda olmasına ve evde izlenebilmesine rağmen küresel gişede hâlâ ilk 10'da yer alıyordu.

    İki film toplamda 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti ve "Dune 2"nin başarısıyla bu toplam artmaya devam edecek. Bu, Marvel veya DC gibi evrenlerin çok popüler süper kahraman filmlerinde rol almamış bir aktör için ender görülen bir başarı. Rakamlar Chalamet'i çağımızın en değerli film yıldızlarından biri yapıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top