Hesabım
    "Indiana Jones ve Kader Kadranı"nın Disney'e Ne Kadar Kaybettirdiği Ortaya Çıktı

    2023 yazında vizyona giren "Indiana Jones and the Dial of Destiny" Disney'i büyük bir zarara uğrattı.

    Disney

    Forbes'taki yeni bir rapor, Disney'in mali rapor açıklamalarının ardından James Mangold'un yönettiği son Indiana Jones filmi "Indiana Jones and the Dial of Destiny"nin şirket için küçük bir servet kaybettiğini gösteriyor.

    Film ekonomisi uzmanı Caroline Reid'e göre yapım, filmin yapımına bilet satışlarından elde edilenden 134.2 milyon dolar daha fazla harcadı. Dosyalar, post prodüksiyon rakamlarıyla birlikte filmin toplam bütçesinin şaşırtıcı bir şekilde 387.2 milyon dolara ulaştığını ortaya koyuyor.

    Film sonuçta dünya çapında gişede 384 milyon dolar hasılat elde etti ve stüdyo bu tutarın yaklaşık yarısını (192 milyon dolar) aldı.

    Britanya hükümetinin Birleşik Krallık'ta çekimler için yaptığı vergi geri ödemeleri sayesinde proje, toplam maliyetinin yaklaşık 61 milyon dolarını azaltmayı başardı ve net harcaması 326.2 milyon dolara düştü.

    Forbes zararı buradan hesapladı (net harcama eksi Disney gişe payı), ancak açıklamalar filmin pazarlama maliyetlerini ya da ürün, disk ve dijital satışlardan elde edilen geliri göstermiyor.

    Harrison Ford'un son kez Indiana Jones rolüne döndüğü filmde başrolleri Phoebe Waller-Bridge, Toby Jones, Mads Mikkelsen ve Antonio Banderas paylaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top