Hesabım
    Stephen King'den Övgüler Alan Korku Filmi "Şeytanla Bir Gece"den Yeni Fragman

    "Şeytanla Bir Gece" (Late Night with the Devil) 17 Mayıs'ta sinemalarda!

    1977 yılının Cadılar Bayramı'nda 'Gece Baykuşları' adlı bir televizyon şovunda geçen "Şeytanla Bir Gece" (Late Night with the Devil) filminden korkuseverleri heyecanlandıran yeni bir fragman yayınlanırken, filmin yazar ve yönetmenleri Colin Cairnes ve Cameron Cairnes, hikaye fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

    "Şeytanla Bir Gece", David Dastmalchian'ın canlandırdığı talk show sunucusu Jack Delroy'un yayına bir parapsikolog ve şeytani bir kilisenin toplu intiharından hayatta kalan tek kişi olan genç Lilly D'Abo'yu konuk almasını ve canlı yayında patlak veren kaosu anlatıyor.

    "Çocukken izlediğimiz talk showlardan etkilendik"

    "Şeytanla Bir Gece"nin yazar ve yönetmenleri, filmin çıkış noktasının çocukken izledikleri televizyon şovları olduğunu söyleyerek, fikrin nasıl oluştuğunu şöyle anlatıyor:

    "80'lerde, çocukken geç saatlere kadar oturup Avustralya'nın The Tonight Show with Johnny Carson'a cevabı olan The Don Lane Show'u izlerdik. Programın sunucusu Don aynı zamanda doğaüstü konulara derin bir merak duyuyordu ve şehirde denk geldiği tüm şüpheli medyum ya da hayalet avcılarını sık sık programına davet ediyordu. Bir akşam Don'un programında illüzyonist James Randi, rakibi Uri Geller'ın kaşık bükme numarasını ifşa ettiğinde Don kendini kaybetti. Öylesine öfkelenmişti ki, seti dağıttı ve kendi programını terk etti. Bu tuhaf an ve karakter aklımızda yer etti ve sonrasında da yapacağımız filmin tonunu belirledi.

    Filmin yapımındaki en büyük zorluğun, o hafif tehlikeli, canlı televizyon atmosferini yeniden yaratmak olduğunu aktaran ikili şöyle devam ediyor:

    Uydurma talk show programımız Jack Delroy'la Gece Kuşları'nın 1977'de videoya kaydedilmiş gibi görünmesi ve öyle hissettirmesi gerekiyordu. Bu sebeple basit bir metodolojide karar kıldık. Filmin prodüksiyonunu o dönemin bir TV programı gibi ele aldık. Bunun için her zaman kayıtta olan üç adet ayaklı kamera, sadece dönem lambalarından oluşan bir ışıklandırma sistemi ve titizlikle düzenlenmiş şarkı listelerini çalabilecek caz müzisyenlerinden oluşan bir müzik grubu gerekiyordu. Ancak en önemli unsur, bu metodolojiye bağlı bir oyuncu kadrosuna sahip olmak ve hikâyeye, ihtiyaç duyulan serbest akışlı, her şeyin olabileceği hissini verecek uzun çekimleri yapmaktı. Bunun için sunucu Jack Delroy rolünde David Dastmalchian'ın başını çektiği harika ekibe ihtiyacımız vardı. Çünkü 'ele geçirilmiş' bir talk show hakkında gerilim dolu bir hikâye yaratma planlarımız, Jack ve konukları arasındaki etkileşime dayanıyordu."

    İlk kez başrol üstelenen David Dastmalchian'a, Laura Gordon, Fayssal Bazzi ve Ian Bliss gibi başarılı oyuncuların eşlik ettiği "Şeytanla Bir Gece" prömiyerini İstanbul Film Festivali'nde yaptıktan sonra 17 Mayıs’ta vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top