Hesabım
    Alec Baldwin'li "Rust" Filminin Setinde Ölümcül Kaza

    Kazada bir kişi hayatını kaybetti

    Alec Baldwin, perşembe günü New Mexico'da bir sahneyi çekerken bir kuru sıkı silahı ateşledi ve görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne, yönetmen Joel Souza'nın da yaralanmasına neden oldu. Olay, Santa Fe'nin güneyinde, popüler bir yapım yeri olan Bonanza Creek Ranch'te çekilen bağımsız bir film olan "Rust" setinde meydana geldi. 42 yaşındaki Hutchins, helikopterle Albuquerque'deki New Mexico Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü ve burada hayatını kaybetti. 48 yaşındaki Souza, Santa Fe İlçesi Şerif ofisine göre, ambulansla Santa Fe'deki Christus St. Vincent Bölgesel Tıp Merkezi'ne götürüldü ve burada yaraları için acil tedavi gördü.

    Santa Fe New Mexican, Baldwin'in müfettişler tarafından sorgulandığını ve gözyaşları içinde olduğunu bildirdi. Ofis, olayda kimsenin tutuklanmadığını ve herhangi bir suçlamada bulunulmadığını söyledi. Dedektifler tanıklarla görüşüyor ve Şerif'e göre olay "açık ve aktif" bir soruşturma altında. Filmin yıldızlarından Frances Fisher, perşembe gecesi Souza'nın kendisine hastaneden çıktığını söylediğini tweetledi. Filmin arkasındaki yapım şirketi Rust Movie Productions LLC, perşembe gecesi, oyuncu kadrosunun ve ekibin "yıkıldığını" ve şirketin soruşturmada tam olarak işbirliği yaptığını söyledi.

    Şirket ayrıca; "Tüm oyuncu kadrosu ve ekip, bugünkü trajediden dolayı kesinlikle mahvoldu ve Halyna'nın ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi gönderiyoruz. Belirsiz bir süre için filmin prodüksiyonunu durdurduk ve Santa Fe Polis Departmanı'nın soruşturmasında tam işbirliği yapıyoruz. Bu korkunç olayı atlatmaya çalışırken filmle bağlantılı herkese danışmanlık hizmeti vereceğiz.” açıklamasında bulundu. Hutchins, 2015 yılında Amerikan Film Enstitüsü'nden mezun oldu ve Joe Manganiello'nun başrolde olduğu 2020 yapımı “Archenemy”yi çekmeden önce birkaç kısa filmde çalıştı. 2019 yılında American Cinematographer tarafından “yükselen yıldız” seçildi.

    Olayda yaralanan Souza, Jensen AcklesBrady Noon ve Travis Fimmel'in de rol aldığı Western'i yazıp yönetiyor. Albuquerque istasyonu KOB4'ün haber helikopteri olayı fotoğrafladı, eski bir kilise setinin kapatıldığını gösterdi ve set güvenliğinin kilit altında olduğunu doğruladı. Baldwin, filmde aynı zamanda yapımcılık yapıyordu ve ilk gelen fotoğraflara göre büyük üzüntü içerisinde.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top