Hesabım
    ''Shang-Chi ve On Halka Efsanesi''nin Devam Filmi Geliyor!

    Büyük gişe başarısına imza atan ''Shang-Chi ve On Halka Efsanesi''nin devam filmi için hazırlıklar başladı.

    Destin Daniel Cretton tarafından yönetilen Shang-Chi ve On Halka Efsanesi, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini anlatıyor. Simu Liu tarafından canlandırılan Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikatçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi, aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrendiğindeyse güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanır.

    2001 yılından beri yapılması planlanan, proje gerçekleştirilmek üzereyken patlayan pandemi nedeniyle vizyon tarihi ertelenen film, geçtiğimiz Eylül ayında nihayet vizyona girdiğinde hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden geçer not aldı. Shang-Chi ve On Halka Efsanesi, dünya çapında 432 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve en yüksek hasılat yapan sekizinci film oldu.

    Yakın zamanlarda vizyona giren Black Widow ve Eternals'ın gişe hasılatıyla karşılaştırıldığında Shang-Chi'nin gişede çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Marvel filmlerinin küresel gelirinin %20'sinin Çin'den geldiğini ve bu filmin Çin'de vizyona girmediğini göz önüne alırsak filmin başarısı daha da etkileyici oluyor. (Filmin Çin'de vizyona girmemesinin nedeni,  Shang-Chi çizgi romanlarının Asya ırklarına karşı pek çok indirgeyici fikir barındırdığının düşünülmesi.)

    Gişe başarısının ardından Shang-Chi'nin devam filmin gelmesi kaçınılmazdı ve yönetmeni Destin Daniel Cretton, devam filmi için de imza attığını açıkladı. Cretton, devam filminin yanında Marvel Studios ve Hulu's Onyx Collective ile özel bir anlaşma imzaladı, böylece Disney Plus'ta Marvel Stüdyoları için hem de Onyx Kolektifi için Hulu’da TV projeleri geliştirebilecek.

    Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige, Destin Daniel Cretton'ın filme benzersiz bir bakış açısı getirdiğini söyledi ve ''Filmde birlikte çalışırken harika zaman geçirdik ve hikayeleri hayata geçirmek için çok ilginç fikirleri var. Bu yüzden onunla ilişkimizi genişletmekten heyecan duyuyoruz ve başlamak için sabırsızlanıyoruz.” ifadesinde bulunudu. Devam filmi ile ilgili henüz başka bir ayrıntı paylaşılmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top