Hesabım
    Peter Dinklage ve Disney Arasında "Pamuk Prenses" Gerginliği!

    Disney, ünlü oyuncunun Pamuk Prenses filmi ile ilgili sert eleştirilerine yanıt verdi.

    Game of Thrones dizisinde Tyrion Lannister karakterini canlandıran Emmy ödüllü Peter Dinklage, geçtiğimiz günlerde katıldığı Marc Maron podcasti "WTF"de, Disney'in live-action Pamuk Prenses filmi ile ilgili tartışılan açıklamalarda bulundu.

    Disney, 1937 tarihli klasik animasyonu "Snow White and the Seven Dwarfs"ı, bu kez live-action olarak Rachel ZeglerGal Gadot ve Andrew Burnap gibi oyuncularla hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dinklage, katıldığı podcastte filmle ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: "Pamuk Prenses'i oynaması için Latin kökenli bir aktris seçmekten gurur duyduklarını görünce afalladım. Hala Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikayesini anlatıyorsunuz. Bir adım geri atın ve ne yaptığınıza bir bakın. Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir yandan ilericisiniz, fakat bir yandan hala 7 cücenin birlikte bir mağarada yaşadığı tamamen gerici bir hikaye anlatıyorsunuz, ne halt ediyorsunuz be adam?"

    Dinklage sözlerine "Güçlü duygularımı vaaz ederek davanın ilerlemesini hiç mi sağlayamadım? Sanırım sesim yeterince yüksek değil. Hangi stüdyo bilmiyorum ama bununla çok gurur duyuyorlardı. Aktrise ve doğru olanı yaptığını düşünen herkese sevgi ve saygılar. Ama ben sadece 'Ne yapıyorsunuz?' diyebiliyorum." diyerek devam etti.

    Peter Dinklage'nin bu sözlerine Disney'den yanıt gecikmedi. Stüdyodan bir sözcünün Deadline'a yaptığı açıklamaya göre, film klasik Pamuk Prenses hikayesinin bir uyarlaması olmayacak. Disney tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "Orijinal animasyon filmindeki stereotipleri pekiştirmekten kaçınmak için bu yedi karakterle farklı bir yaklaşım izliyoruz ve cücelik topluluğunun üyelerine danışıyoruz. Film, uzun bir geliştirme sürecinden sonra prodüksiyona girerken daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."

    Yedi cücelerin filmde farklı bir şekilde karşımıza çıkması, Disney'in live-action Snow White filminde yapacağı tek değişiklik değil. Filmin kadrosuna en son katılan isim olan Andrew Burnap'ın da Yakışıklı Prens'i ya da Avcı'yı değil, bu film için yazılacak orijinal bir karakteri canlandıracağı açıklanmıştı. Çekimleri henüz başlamayan filmin 2023 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top