Hesabım
    Çin, 1999 Yapımı "Fight Club" Filmine Mutlu Son Yazdı!

    David Fincher tarafından yönetilen kült filmin Çin'deki yayını için sonu değiştirildi.

    David Fincher'ın yönettiği, başrollerini Edward Norton ve Brad Pitt'in paylaştığı 1999 tarihli kült film Fight Club, Çin'deki bir dijital platformda yayınlandı ve sürpriz bir şekilde orijinal filmden farklı, mutlu bir son elde etti.

    Fincher'ın, şimdiye kadar dünyanın her yerinde değişmeden kalan orijinal kurgusunda, baş karakter (Edward Norton), bölünmüş kişiliği Tyler Durden'ı (Brad Pitt) öldürerek kendisini onun etkisinden kurtarır. Daha sonra, sevgilisi Marla (Helena Bonham Carter) ile birlikte binaların patlamaya başladığını izler. Filmin sonu, kahramanımızın, Durden'in anarşist grubunu durduramadığını ve "Project Mayhem"in başarılı olduğunu açık bir şekilde gösterir.

    Ancak filmin Çin'de yayınlanan yeni bir versiyonunda durum böyle değil. Çin'de faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tencent Video, filmin sonunda yer alan binaların patlama sahnesini kaldırdı ve yerine şu ifadelerin yer aldığı bir yazı ekledi: "Tyler tarafından sağlanan ipucu sayesinde, polis tüm planı hızla anladı ve tüm suçluları tutuklayarak bombanın patlamasını başarılı bir şekilde engelledi. Duruşmanın ardından Tyler, psikolojik tedavi görmesi için akıl hastanesine gönderildi. 2012 yılında hastaneden taburcu edildi.”

    Kanun ve düzen kültürünü katı bir şekilde uygulayan Çin, kesinlikle Batılı bir felsefe olan tüketimciliğin olumsuz yönleriyle de ilgileniyor. Durden'in planının toplumun bu yönünü yok etmek olduğu düşünülürse, Çinlilerin bu sondan memnun olacağı düşünülebilir.

    Bu değişikliği kimin yaptığı belli değil. Ancak filmi 20th Century Fox'tan lisanslayan, devlete ait medya şirketi Guandong TV'nin bir bölümü olan Pacific Audio & Video Co.'nun yaptığı düşünülüyor. Fox'u 2019'da satın alan Disney, değişiklikle ilgili sorulara yanıt vermedi. Yönetmen David Fincher da filmin yeni sonu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top