Hesabım
    "Solgun Ağaçlar Altında" Festival Yolculuğuna Hazırlanıyor!

    Çağdaş Çağrı’nın yeni filmi "Solgun Ağaçlar Altında" festivaller için gün sayıyor.

    "Geçmiş" filmiyle birçok festivalden ödülle dönen yönetmen Çağdaş Çağrı’nın yeni filmi "Solgun Ağaçlar Altında" katılacağı festivaller için gün sayıyor. Yönetmenin ikinci filmi olma özelliğini taşıyan yapımın başrollerini Ebru Cündübeyoğlu ve Baki Davrak paylaşıyorlar. 

    Pandemi süresinde, iki yıllık bir zamana yayılarak çekilen film genel olarak yalnızlık metaforu üzerine yoğunlaşsa da, yönetmenin dördüncü boyuta ait imgeler üzerine kurduğu yapı filmin ana hatlarını oluşturmakta. "Solgun Ağaçlar Altında" vizyon öncesi açılışını ilk olarak yurt dışı, sonrasında yurt içi festival gösterimlerinde yer alarak gerçekleştirmeyi planlıyor. Filmin fragmanının ise önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.  

    Senaryosu da Çağdaş Çağrı tarafından kaleme alınan filmin konusu kısaca şöyle: Toplum tarafından dışlanmış, örselenmiş iki ıssız, iki yalnız ruh olan Sema ve Salman aynı istasyonun yolcuları arasında yer almaktadırlar. İstanbul’un gri, sisli sokaklarında patlayan siren sesleri kimliksiz kahramanlarımızın iç dünyasına acı bir tebessüm olarak düşerken cami minarelerinden yükselen sabah ezanının insan ruhuna huzur veren sesi geçmişi, anı ve geleceği buruk bir düş ile yeniden sorgulamalarına neden olur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top