Hesabım
    Keanu Reeves, Çin Tarafından Boykot Ediliyor

    Çinli milliyetçiler, Keanu Reeves'in 35. Tibet Evi Yardım Konseri’ne katılmasının ardından oyuncuya karşı boykot kampanyası başlattı.

    Çinli milliyetçiler, Keanu Reeves'in 35. Tibet Evi Yardım Konseri'ne sanal olarak katılmasının ardından son filmi The Matrix: Resurrections'ı boykot etmekle tehdit etmişti. Şimdi de Reeves'in eski filmlerinin Çin'deki dijital platformlarından silindiği ortaya çıktı. 

    Los Angeles Times, iQiyi, Tencent Video, Bilibili ve Xigua Video gibi Çin'in önde gelen dijital yayın platformlarının, Dalai Lama'ya bağlı New York merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş için 3 Mart'ta düzenlenen yardım konserinin ardından Reeves'in oynadığı çoğu filmi kaldırdığını bildirdi.

    Platformalardan silinen filmler arasında Matrix üçlemesi, Speed, The Lake House, Bill & Ted's Excellent AdventureSomething's Gotta Give filmleri bulunuyor. Tencent Video adlı platformadan en az 19 Keanu Reeves filminin izlenmeye kapatıldığı bildiriliyor. 

    Youku ve Migu Video platformalarında ise yalnızca Keanu Reevs'in seslendirme yaptığı Pixar ve Disney animasyonu Oyuncak Hikayesi 4 bulunuyor. Filmin kapanış jeneriğinde yalnızca Çinli seslendirme kadrosunda yer alan isimler göründüğü için bu filmde Keanu Reeves'in varlığına yönelik herhangi bir iz bulunmuyor. 

    China Digital Times araştırmacısı Alex Yu, Reeves'in geçmiş filmografisinin sansürünü "takip etmeye değer tuhaf bir vaka" olarak nitelendirdi ve Çinli düzenleyici kurumların Reeves'in filmlerinin kaldırılmasını talep edip etmediğinin veya özel platformların proaktif olarak filmleri yayından kaldırıp kaldırmadığının belirsiz olduğunu ifade ederek "Çin'deki sansür mekanizmasını gerçekten koordineli bir canavar olarak düşünme eğilimindeyiz, ancak bu çelişkili sinyalleri [çevrimiçi ve tiyatro pazarları arasında] görmemiz, bu önlemlerin bazılarının farklı yerlerden geldiğini gösteriyor." dedi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top