Hesabım
    "Korku Takvimi" Sinemalarda!

    Amerika'dan ödüllü "Korku Takvimi" filmi seyirciyle buluşuyor!

    Yönetmen koltuğunda, 2019 yapımı "Kulyas: Lanetin Bedeli" filmine de imza atan Yunus Şevik'in oturduğu; ABD California’da düzenlenen Awesome Film Festivalinde "En iyi Korku Filmi" ve Los Angeles'ta düzenlenen Hollywood Yeni Yönetmenler Festivali'nde mansiyon ödülüne layık görülen "Korku Takvimi" bugün sinemalarda!

    25’e yakın korku sahnesiyle seyircinin duygu sınırlarını zorlayan filmin 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen galasında, korkudan filmi yarım bırakan izleyicilerin olduğu görüldü. Filmden çıkan bir seyircinin "Böyle bir film beklemiyordum yaşama sevincim kalmadı" sözleri galaya damga vurdu. 

    Korku öğelerini cinler gibi doğaüstü varlıklara dayandırmamasıyla farklılaşan filmin senaryosu Esma Şevik tarafından kaleme alındı. Film, kimsesiz büyüyen ve en büyük hayali bir gün oyuncu olmak olan Hülya'nın hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerinde Nevin EfeMelisa Seda ve Zafer Kora yer alıyor.

    Hülya'nın umutla beklediği başrol teklifi günün birinde gelir, fakat bilmiyordur ki o başrolü oynamayacak, hayat onunla acımasız bir şekilde oynayacaktır. Film setine giderken karşılaştığı talihsiz kazayla başlayan serüvende, bu kaza en masum olay olarak kalır.

    Hülya, hayallerine ulaştığı çekimlerin başladığı günün gecesi anlam veremediği olaylarla karşılaşır. Kabuslarındaki adam gerçekte kimdir? Ölmüş olan ailesi Hülya’dan ne istemektedir? Bu ve bunun gibi cevabını bilmediği birçok soruyu çözmeye çalışırken kendisini bir kördüğümün ortasında bulacaktır. Kabus ve halüsinasyonlarla gerçekler arasındaki sınırlar zorlanırken, olaylar esrarengiz bir hal alacaktır. Kabullenemediği gerçeklerle yüzleşen Hülya’nın artık tek hayali içine düştüğü labirentten kurtulmaktır...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top