Hesabım
    "Top Gun" Günü Kutlu Olsun!

    Her yıl 13 Mayıs'ta hayranlar tarafından kutlanan "Top Gun" günü, yaklaşan "Top Gun: Maverick" nedeniyle bu yıl daha her zamankinden daha görkemli...

    Pilot gözlükleriniz ve ceketiniz hazırsa sizi her yıl 13 Mayıs günü kutlanan Top Gun günü ile ilgili bilgilendirmek isteriz...

    Top Gun günü, ABD deniz havacıları hakkındaki unutulmaz filmin hayranları tarafından icat edilen, bir gün, bir nevi kurmaca ulusal bayram. Top Gun, 12 Mayıs 1986'de New York'ta gerçekleştirilen prömiyerinin ardından, 16 Mayıs'ta vizyona girdi. Peki bu özel gün neden 13 Mayıs'ta kutlanıyor?

    Filmin resmi sitesinde bunun nedeni şöyle açıklanıyor: "Top Gun gününün filmin vizyona girdiği gün, yani 16 Mayıs'ta kutlanmasını amaçladık. Sorun şu ki, bu Demir Kartal Günü. Biliyorum, biliyorum... çirkin üvey çocuk gerçek günü alır.... Hayır, aslında bu doğru değil ve bildiğim kadarıyla bir Demir Kartal Günü de yok. Gerçek hikaye şu, birkaç grafik oluştururken işleri batırdık ve hatayı fark ettiğimizde herkes 13 Mayıs tarihini çoktan duymuştu. Top Gun'ın 25. yıl dönümü 2011'de olduğu için ve 2011'de 13 Mayıs günü Cuma'ya denk geldiği için (13. Cuma) bugünü seçmemizin biraz şans olduğu ortaya çıktı..."

    Evet, Tony Scott imzalı Top Gun filmi bundan tam 36 yıl önce vizyona girdi. Serinin yıllar sonra gelen devam filmi Top Gun: Maverick ise önümüzdeki günlerde Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirilecek prömiyerinin ardından, 27 Mayıs'ta sinemalarda olacak. Joseph Kosinski tarafından yönetilen ve Tom Cruise'un ikonik rolü Pete "Maverick" Mitchell ile yeniden izleyici karşısına çıkacağı filmin, tüm zamanların en büyük yaz hitlerinden biri olacağı tahmin ediliyor. 

    "Top Gun: Maverick"ten önce, efsaneyi başlatan "Top Gun" filmini izlemek için bundan daha iyi bir gün olamaz. Peki bugüne özel neler yapabilirsiniz?

    • Top Gun filmini tekrar izleyerek hafızalarını tazeleyebilirsiniz.
    • Top Gun playlistini dinleyerek duygularınızı geçmişteki güzel anlara götürebilirsiniz.
    • Sosyal medya hesaplarınızdan #TopGunGünü hashtagi ile Top Gun’ın sizin için neler ifade ettiğini paylaşabilirsiniz.
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top