Hesabım
    Zack Snyder Fanları, Oscar Seyirci Ödüllerini Kazanmak İçin Bot Hesaplar Kullanmış!

    Zack Snyder fanlarının, bu yıl Oscar'larda ilk kez verilen "Fan Favorite" ve "Cheer Moment" kategorilerinde kazanmak için Twitter botlarını kullandıkları ortaya çıktı.

    Bu yıl ki Oscar ödül töreninde ilk kez, seyircilerin oylarıyla belirlenen iki kategoride dereceye giren filmler açıklandı ve #OscarsCheerMoment başlıklı kategoride, seyircileri en çok neşelendiren/heyecanlandıran film sahnesi, #OscarsFanFavorite kategorisinde ise 2021'in en iyi filmi belirlendi.

    Twitter üzerinden düzenlenen oylama sonucunda, kazanan Zack Snyder’s Justice League filmindeki Speed Force sahnesi ile Zack Snyder'ın Army of the Dead filmi oldu. Akademi'nin, başından beri eleştirilern seyirci oylaması, bu sonuçların ardından daha da eleştirildi.

    Birçok sosyal medya kullanıcısı, Justice League'deki Speed Force sahnesinin, 2021'in gişe rekortmeni filmi Spider-Man: No Way Home'daki üç Spider-Man'in bir araya geldiği anı ve Avengers: Endgame'deki bütün kahramanların toplandığı sahneyi geride bırakmasıyla kinayeli bir şekilde alay ederken; Zack Snyder'ın adanmış hayran kitlesinin çok iyi çalıştığına dair yorumlar yapıldı. (İlgili haberimize gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.)

    Ancak The Wrap'ta yayınlanan yeni bir rapor, bu "başarının" arkasında otomatik çevrimiçi bot hesapların olabileceğini gündeme getirdi. Hashtag analiz izleme aracı Tweetbinder'dan alınan iki rapora atıfta bulunan makaleye göre, Twitter'daki her iki ankete en aktif katkıda bulunanların, Zack Snyder'ın zombi soygunu filmi "Army of the Dead" için ve "Justice League" için binlerce sahte oy veren özerk web programları olduğu iddia ediliyor. 

    Maryland Üniversitesi'nde fanbotlar üzerinde araştırma yapan profesör David Kirsch, Snyder yanlısı hesapların "kesinlikle bir insan kullanıcı tarafından oluşturulmuş gibi görünmediğini" söyledi. Botların kullanımı, oy verme faaliyetinde tespit edilen bazı olağandışı artışları da açıklamaya yardımcı oluyor. 

    Akademi halen, Twitter hesabı başına 20 oyla sınırlı olan ve 24 saatten daha az süredir aktif olan hesapları yasaklayan çevrimiçi anketin arkasında duruyor. Zack Snyder cephesinden ise bu konuyla ilgili herhangi bir yorum gelmedi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top