Hesabım
    Anthony Hopkins Yeni Projesinde Sigmund Freud'u Canlandıracak

    Anthony Hopkins'in, modern psikolojinin önemli ismi Sigmund Freud'u canlandıracağı "Freud's Last Session" filmi Cannes'da satışa sunuldu.

    85 yaşındaki iki Oscar'lı usta aktör Anthony Hopkins'in yeni projesi belli oldu. Hopkins, Cannes film pazarında satışa sunulan "Freud's Last Session" aldı filmde, psikanalizin babası Sigmund Freud'a hayat verecek.

    Filmin yönetmenliğini, "The Man Who Knew Infinity" (Sonsuzluk Teorisi) filmiyle tanıdığımız Matthew Brown üstlenirken; senaryoyu Mark St. Germain, aynı başlığı taşıyan ve yine kendi yazdığı tiyatro oyunundan uyarladı.. 

    İkinci Dünya Savaşı arafesinde geçen film, Freud'un son dönemlerine odaklanıyor ve Freud'un "Narnia Günlükleri"nin yazarı C.S. Lewis'i Tanrı'nın varlığı konusundaki bir tartışmaya davet etmesini anlatıyor. Sigmund Freud'un lezbiyen kızı Anna ile olan ilişkisine ve C.S. Lewis'in en iyi arkadaşının annesiyle olan romantizmine değinen "Freud's Last Session", geçmiş ve fanteziyi harmanlayan hikayesiyle Freud'un çalışmasının sınırlarının çok ötesine geçiyor. 

    Yönetmen Brown, “Bu filme yönelik kendi entelektüel merakım ve eğilimimin ötesinde, bu filmin ne kadar zamanında ve önemli olduğuna dair derin bir farkındalık var” diyerek, “İdeolojik olarak çok kutuplaşmış, herkesin kendi kabilelerinde sıkışıp kaldığı, gerçek bir diyalogun olmadığı bir çağda yaşıyoruz. Tüm izleyiciler için duygusal, düşündürücü ve yaratıcı bir film yapmak istiyorum. İnsanlığın kalbinde ne olduğunu -aşk, inanç ve ölümlülük- araştırırken büyük soruları soran bir film” ifadelerinde bulundu. Filmin çekimlerinin önümüzdeki sonbahar döneminde, Londra'da başlaması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top