Hesabım
    Açıklamalarıyla Tepki Çeken Aslı Bekiroğlu, Barış Akarsu Projesinden Çıkartıldı!

    Barış Akarsu'nun hayatını anlatacak filmin kadrosunda yer alan Aslı Bekiroğlu, sosyal medyada tepki çeken açıklamaları nedeniyle projeden çıkartıldı.

    2007 yılında geçridiği trafik kazasın sonucunda, genç yaşta aramızdan ayrılan müzisyen Barış Akarsu'nun hayatı film oluyor. "Barış Akarsu Merhaba" adını taşıyan biyografi filminin oyuncu kadrosunda İsmail Ege Şaşmaz ve Aslı Bekiroğlu'nun rol alacağı açıklanmıştı. Ancak, Akarsu'nun kız arkadaşını canlandıracak olan Aslı Bekiroğlu, tepki çeken açıklamaları sonrasında projeden ayrıldı. 

    Bekiroğlu, katıldığı bir davetin çıkışında, magazin muhabirlerinin sorularını yanıtladı. "Araştırdınız mı Barış Bey'in hayatını, sizin rolünüz nedir?" sorusuna "Ben Barış Bey'in sevgilisini oynayacağım, benim yerime araştırmışlar sağolsunlar, bana anlattılar. Çok güzel bir film olacak hem gülmeli hem ağlamalı..." yanıtını veren Aslı Bekiroğlu, "Barış Bey'in trajik ölümü hakkında ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise "Ne diyeyim hayatım, başı sağolsun, ne denir..." cevabını verdi. 

    Aslı Bekiroğlu'nun kahkahalar eşliğinde verdiği bu yanıtlar, dün gece sosyal medyada büyük tepki topladı. Hem ünlü isimlerden hem de sosyal medya kullanıcılarından Bekiroğlu'nun trajik bir şekilde aramızdan ayrılan ve çok sevilen Barış Akarsu hakkındaki tavırları "ciddiyetsiz" ve "uygunsuz" olarak değerlendirildi.

    Bunun üzerine Aslı Bekiroğlu, bugün bir özür yazısı yayınlayarak projeden ayrıldığını duyurdu. Bekiroğlu'nun Instagram hesabından paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    "Önceki akşam katıldığım stil ödülleri davetinde, kıyafet ve stil üzerine konuşurken yakında çekimleri başlayacak Barış Akarsu'nun hayatını anlatan sinema filmi hakkında peş peşe sorular geldi. Proje hakkında konuşma iznim olmadığı için spoiler verme korkusuyla o an filmle ilgili soruları gülümseyerek geçiştirmeye çalışırken ortaya çıkan acemi çabam, sanatçının ve kız arkadaşının sevenleri tarafından yanlış anlaşıldı ve üzüntüyle karşılandı. İsteyeceğin en son şey böyle algılanmaktı. Çocukluğumdan beri hikayesine ve anısına büyük saygı duyduğum, bu nedenle filminde yer almayı çok istediğim sanatçının yakınları ve sevenlerinden tüm samimiyetimle özür diliyorum. Filmin zarar görmemesi ve sanatçının sevenlerinin daha fazla üzülmemesi için projeden çekiliyorum."

    Bekiroğlu'nun projeden kendisinin ayrıldığını söylediği bu açıklaması da tartışmalara neden oldu. Oyuncunun projeden yapımcı tarafından çıkartıldığı iddia edilirken, beklenen açıklama filmin resmi Instagram sayfasından yapıldı:

    "Rahmetli Barış Akarsu'nun hayatını anlatan 'Barış Akarsu Merhaba' film projemizin başrol oyuncularından Aslı Bekiroğlu, dün katıldığı özel bir davette hazırlıkları devam eden projemiz hakkında basın mensuplarının sorularına cevap veririken gizlilik kuralları sebebiyle bazı sorulara cevap vermekte zorlanmışi verdiği cevaplar ve o anki heyecanının da etkisi ile bazı tavırları kıymetli sanatçımızın hayranları ve çevresi tarafından tepki ile karşılanmıştır. Bu minvalde, yaptığımız toplantılar sonucunda Aslı Bekiroğlu'nun projemizden ayrılmasının en doğru karar olduğu kanaatine vardık. Oyuncuya bundan sonraki projelerinde başarılar dileriz."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top