Hesabım
    Austin Butler "Elvis" Rolüne Hazırlanırken Her Gün Karate Antrenmanı Yapmış!

    "Elvis" yıldızı Austin Butler, Baz Luhrmann filmi için Elvis Presley'e dönüşürken yaşadığı sakatlanmaları anlattı.

    Bugün vizyona giren "Elvis" filminde efsaneye hayat veren Austin Butler'ın, Elvis Presley'i canlandırmaya hazırlanırken her gün karate antrenmanı yaptığını söylemesi dikkat çekti. Rolün fiziksel hazırlık aşamasını detaylandıran Butler, aynı zamanda çekimler sırasında yaşadığı sakatlanmaları da anlattı.

    31 yaşındaki Austin Butler, hareket koçuyla birlikte "Elvis'i, Elvis'in hareketlerini ve ona ilham veren tüm insanları" incelediklerini ayrıca yalnızca hareket kabilyetini geliştirmek için swing ve tap dansı gibi danslar üzerinde çalıştıklarını belirtti. Butler ayrıca, her günkü antrenmalarının bir parçasının da karate olduğunu söyledi. 

    Butler'ın fiziksel hazırlık sürecinin bir parçası olan karate, Elvis Presley'in de tutkularından biriydi. Rock'n Roll Kralı 1960 yılında siyah kuşak sahibi bile olmuştu. Elvis Presley'in karate sevgisi, Almanya'da askerlik yaptığı sırada başladı ve Amerika'ya döndüğünde de eğitimlerine devam etti. İlerleyen yıllarda Memphis'te kendi karate stüdyosunu açtı. Elvis Presley'in karatede gerçekten iyi olup olmadığı tartışıan bir konuydu fakat eğitmenleri gerçekten yetenekli ve çok tutkulu olduğunu doğruladılar. 

    Austin Butler, Elvis Presley'e dönüşümünden kaynaklanan bazı yaralanmalara atıfta bulunarak, "Vücudumun o şekilde hareket edebilmesini sağlamak için fiziksel antrenmanlarda her şeyi yaptım" diye devam ederek "Çok fazla rehabilitasyona girmek zorunda kaldım çünkü bir noktada omzumu çıkardım, başka bir noktada dizim çıktı... Üstesinden gelmem gereken onca şey vardı." dedi.

    Filmin çekimleri biter bitmez hastaneye kaldırılmak zorunda kalan Austin Butler, yaşadığı bu durumu "2 yıl boyunca Elvis olduktan sonra vücudum nihayet kendini kapattı" olarak açıklamıştı. Aktörün günlük eğitimi ayrıca Elvis'in konuşma biçimini mükemmelleştirmek için bir lehçe koçuyla birlikte çalışmayı ve sabah vokal egzersizleriyle başlayıp durmadan şarkı söylemeyi içeriyordu. 

    Yönetmen Baz Luhrmann, Butler'ıın performansı hakkında "O Elvis'i yaşadı. Yapmayı başardığı şey, bir taklit değil, Elvis'i yaşamak, onu insanlaştırmaktı" dedi. Presley'in eski karısı Priscilla Presley, kızı Lisa Marie Presley ve torunu Riley Keough da Butler'ı izlerken gözyaşlarına boğuldular ve performansından övgüyle söz ettiler. Lisa Marie, eski Disney yıldızının, babasının "kalbini ve ruhunu güzel bir şekilde somutlaştırdığını" söyleyerek, Butler'ın bir Akademi Ödülü'nü hak ettiğini söyledi.

    "Elvis" bugünden itibaren sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top