Hesabım
    Yeşilçam'ın Efsane İsmi Cüneyt Arkın Hayatını Kaybetti

    85 yaşındaki Cüneyt Arkın, bu sabah hayatını kaybetti.

    Türk Sinemasının en büyük yıldızlarından biri olan 85 yaşındaki Cüneyt Arkın, dün akşam kaldırıldığı hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

    1937 yılında, Eskişehir'de Fahrettin Cüreklibatur adıyla doğan Cüneyt Arkın, 1962 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1963 yılında, Halit Refiğ ile tanışması ve Artist dergisinin düzenlediği artist yarışmasında birinci seçilmesiyle birlikte Yeşilçam'a ilk adımını attı. 1964'te Halit Refiğ'in "Gurbet Kuşları" filmiyle başlayan sinema kariyerinde Cüneyt Arkın 300'e yakın filmde rol aldı. 

    Oyunculuktaki ilk döneminde daha çok melodramlarda oynadı fakat asıl yükselişi Malkoçoğlu, Battal Gazi gibi rollerle ve tarihi filmlerle oldu. Dublör kullanmayı seyirciyi kandırmak olarak gören usta oyuncu, zamanla yaptığı akrobasi hareketleriyle ve karate gibi dövüş sporlarıyla birlikte anılır hale geldi. 

    Yeşilçam'ın belki de tek aksiyon yıldızı diyebileceğimiz Arkın, ilerleyen yıllarda ise hem hak arayan vatandaş rolleriyle hem de daha avangart filmlerde kahraman rolleriyle izleyici karşısına çıkmaya devam etti.

    Kariyeri boyunca Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak anılan, Türkan Şoray, Fatma GirikFiliz Akın ve Hülya Koçyiğit'le sayısız filmde karşılıklı oynayan Arkın, son olarak Ocak ayında keybettiğimiz Fatma Girik'in ardından göz yaşı dökmüştü. 

    Cüneyt Arkın'ın cenazesiyle ilgili detaylar henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top