Hesabım
    "Prey" Orijinal "Predator" Filmlerine Nasıl Bağlanıyor?

    Yönetmeni Dan Trachtenberg, yeni filmin serideki önceki filmlerle nasıl bağlantı kurduğuna dair bazı yanlış anlamaları düzeltti.

    "Prey" filminin yönetmeni Dan Trachtenberg, yeni filmin serideki önceki filmlerle nasıl bağlantı kurduğunu açıkladı. İlk olarak 1987 yapımı "Predator" filminde Arnold Schwarzenegger Predator olarak bilinen ikonik uzaylıyla savaştı. Schwarzenegger bir rövanş için geri dönmedi, ancak Predator, onu insan ve diğer çeşitli rakiplerle karşı karşıya getiren altı filmde daha yer aldı.

    Aksiyon filmi hayranları, Predator'ın hiçbir zaman Schwarzenegger'in canlandırdığı Dutch karakteri kadar zorlu bir rakiple karşılaşmadığına inanıyor, hem de Predator, Alien filmlerindeki Xenomorphlarla karşı karşıya gelmesine rağmen. 

    İzleyicilerin, Predator'un ya da türünün başka bir üyesinin, kolonileşme öncesi Amerika kıtasına ineceği ve yeniden bir insanla mücadele edeceği "Prey" filminden daha fazla etkilenmesi mümkün görünüyor. "Prey"de Predator, kadın savaşçı Naru'nun (Amber Midthunder) başı çektiği bir gurup Comanche savaşçısıyla karşı karşıya gelecek. 

    "Prey" 300 yıl geriye gidiyor ve Predator türünün bir üyesinin, nispeten ilkel bir ortamda insanlarla karşılaştığını hayal ederek seriye yeni bir dokunuş getiriyor. Fakat yönetmen Trachtenberg, filmin neyi başarmaya çalıştığı konusunda bazı yanlış anlaşılmalar olduğuna dikkat çekiyor. 

    SFX dergisine konuşan yönetmen, filmin diğer Predator filmleriyle nasıl bağlandığını açıkladı ve öncelikle filmin bir Predtor prequel'i olmadığını belirtti. "Bunu özellikle söylemek istiyorum, çünkü insanların nasıl anladığı konusunda bir karışıklık olduğunu düşünüyorum" diyen Trachtenberg konuşmasını "Benim zihnimde bu bir prequeş filmi değil. 'Hadi Predator'un orijin hikayesini anlatalım' filmi değil. Bu gerçekten yalnızca orijinal Predtaor filminden önce geçen bir film ve bu filmdeki Predator dünyaya ilk kez geliyor" ifadeleriyle sürdürdü. 

    Yönetmenin, klasik anlamda bir başlangıç ​​hikayesi olarak değil, sadece Predator türünün belirli bir üyesi ile Dünya varlıkları arasındaki ilk karşılaşma olarak düşünülmesi gerektiğini belirttiği "Prey" filmi, gelecekteki diğer Predator filmleri için de ilginç bir olasılık teşkil ediyor. Eğer "Prey" bir orijin hikayesi değilse, insanlık tarihindeki daha eski dönemlerde de insanlar Predator ile karşı karşıya gelmiş olabilirler. Kim bilir belki de ileride Romalı askerle, samuraylarla hatta tarih öncesi mağara adamlarıyla Predator'un mücadelesini izleyebiliriz... 

    "Prey" 5 Ağustos'ta Disney Plus'ta izleyiciyle buluşacak, hemen abone olmak için tıklayın...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top