Hesabım
    "Goodfellas" Aktörü Paul Sorvino Hayatını Kaybetti

    Paul Sorvino 83 yaşında hayatını kaybetti.

    Martin Scorsese'nin "Goodfellas"ında ve NBC dizisi "Law & Order"ın ilk sezonlarında rol alan Paul Sorvino, geçtiğimiz birkaç yıl içinde yaşadığı sağlık sorunlarının ardından hayatını kaybetti. 

    Sorvino'nun kızı, Oscar ödüllü oyuncu Mira Sorvino, babasının ölüm haberini Twitter hesabından duyurarak "Babam, muhteşem Paul Sorvino öldü. Kalbim paramparça - onunla sevgi, neşe ve bilgelik dolu bir hayat bitti. O en harika babaydı. Onu çok seviyorum. Yükselirken sana yıldızlarla sevgi gönderiyorum baba." ifadelerinde bulundu. 

    1939 yılında Brooklyn'de doğan Paul Sorvino, "Nixon", "Dick Tracy", "The Rocketeer", "For the Love of Money", "That Championship Season", "Reds" gibi filmlerde rol aldı. Sorvino'nun en bilinen rolü ise Martin Scorsese imzalı "Goodfellas" filmindeki Paul Cicero karakteriydi. Sorvino'nun "Goodfellas"taki rol arkadaşı Ray Liotta da geçtiğimiz Mayıs ayında vefat etmişti.

    Kariyerini beyazperdenin yanı sıra televizyonda ve Broadway'de de sürdüren Sorvino, Jason Miller'ın "That Championship Season" adlı Broadway oyunundaki performansıyla prestijli Tony ödülü adaylığına layık görülmüş, oyunun film versiyonunda da rolünü yinelemişti. 

    Son olarak "Godfather of Harlem" dizisinde rol alan aktörün, şu anda çekimleri tamamlanmış, seyirciyle buluşmaya hazırlanan "Pursued" ve "The Ride" adında iki filmi bulunuyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top