Hesabım
    John Leguizamo, Fidel Castro'yu James Franco'nun Oynamasını Eleştirdi: "O Latin Değil!"

    Kübalı lideri bir Amerikalının canlandırması tepki toplarken, Castro'nun kızı bu tercihin arkasında duruyor.

    "Alina of Cuba" adlı biyografik film için, Küba devriminin önderi olan ve devrim sonrasında uzun yıllar devlet başkanlığı yapan Fidel Castro rolüne Amerikalı aktör James Franco'nun seçilmesi olumsuz eleştirileri beraberinde getirdi.

    John Leguizamo da bu kararı ağır bir şekilde eleştirdi. Leguizamo, Instagram hesabından Franco'nun filme dahil olduğu haberin görselini paylaşarak, Hollywood'un Latin oyuncuları sistematik bir şekilde dışladığını fakat aynı zamanda Latin hikayelerini çalmaya devam ettiğini belirtti. "James Franco'yle bir derdim yok ama o Latin değil!" ifadelerine yer verdi. 

    Devamında çektiği bir videoyu da paylaşan oyuncu, Latin karakterlerin beyaz oyuncular tarafından oynandığı bir Hollywood döneminde yetiştiğini ve bunun artık değişmesi gerektiğini savundu. Leguizamo ayrıca kendisine gelen yorumlara da atıfta bulunarak, her oyuncunun her karakteri oynayabileceğini ancak söz konusu Hollywood olduğunda bunun hep tek taraflı işlediğini, Latinlerin sürekli dışlandığını, halen daha isimlerini değiştirmeye zorlandığını anlattı. 

    Diğer yandan, "Alina of Cuba" filminin ana karakteri olan ve filme senaryo danışmanlığı yapan, Fidel Castro'nun kızı Alina Fernandez, bütün eleştirilere rağmen rolün James Franco'ya verilmesini savundu. Deadline'a konuşan Fernandez, "James Franco yetenekleri ve karizmasının yanı sıra Fidel Castro ile bariz bir fiziksel benzerliğe sahip" ifadelerinde bulundu. Fernandez ayrıca, hem kamera önünde hem de arkasında projenin Latin kökenli insanlardan oluştuğunu, Franco'nun bir istisna olduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top