Hesabım
    Anne Heche'ten Kötü Haber Geldi

    53 yaşındaki oyuncu yaşamını yitirdi

    Getty Images

    ABD'li aktris Anne Heche, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandıktan bir hafta sonra hayatını kaybetti. Haber, daha önce yaşam desteğinden çıkarılacağını açıklayan ailesi tarafından doğrulandı. Heche, 53 yaşındaydı ve iki oğlu vardı. Anne Heche, Hollywood için biraz fazla şık ve zeki görülen bir oyuncuydu. Birçok kişi, ilk gelen haberler neticesinde onun iyileşeceğini düşünmüştü ve umutluydu ama kötü haber akşam saatlerinde geldi.

    İtfaiyeciler, enkazdan çıkarılıp hastaneye götürülürken Heche'in kendileriyle konuştuğunu söyledi. Ancak, oyuncu kısa bir süre sonra bilincini kaybetti ve 8 Ağustos'ta temsilciler, Heche'in "aşırı kritik durumda" olduğunu ve komaya girdiğini söyleyerek bir güncelleme yayınladı. Cuma günü ise ailesi yaptığı açıklamada, hayatta kalmasının beklenmediğini ve organlarının bağışlanıp bağışlanamayacağını belirlemek için yaşam desteğine alındığını söyledi.

    Heche, 1990'ların başında, Another World dizisinde ikizleri oynayarak ve Nicole Holofcener'in ilk uzun metrajlı filmi Walking and Talking'de canlandırdığı Laura rolü de dahil olmak üzere film rolleriyle öne çıktı. İlk büyük rolü, gangster draması Donnie Brasco'da (1997) Johnny Depp ve Al Pacino'yla birlikte oynamasıydı. Aynı yıl, politik hiciv Wag the Dog, felaket filmi Volcano ve slasher klasiği Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum'da yer aldı.

    1998'de, Gus van Sant'ın revizyonist, yeniden çevrimi Psycho'da Marion Crane olarak rol aldı. Sonraki on yıl yılda bir filmin ortalaması yakaladı ve ebeveynlik sorumluluklarını dengelemek için yaratıcı ve iddialı projeler seçti. Jonathan Glazer'ın psikolojik draması Birth'te Nicole Kidman'ın kız kardeşini ve dolandırıcı komedi Spread'de Ashton Kutcher'ın kız arkadaşını canlandırdı. 2011'de ödüllü bağımsız komedi Cedar Rapids'te yer aldı ve Rampart'ta yozlaşmış polis Woody Harrelson'ın eski karısı olarak rol aldı. Son zamanlarda önemli film rolleri arasında 2017 biyografisinde seri katil Jeffrey Dahmer'ın annesi ve beğenilen 2016 kara komedi Catfight'ta Sandra Oh karşısında öfkeli bir sanatçı yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top