Hesabım
    Festivalde Günün Filmi-Salı

    27. Uluslararası İstanbul Film Festivali programından sizin için seçtik: Hair!

    Bu hafta İstanbul Film Festivali özel köşemiz "Günün Filmi" Beyazperde'de online olacak. O zamana kadar 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali programından seçtiğimiz bir filmi "Haber" bölümünde bulabilirsiniz. Herkese iyi seyirler...

    8 Nisan için seçtiğimiz film, bir Milos Forman klasiği. Çiçek çocuklarını anlatan ünlü müzikalden yola çıkılarak yapılan Hair, dönemin ruhuna fazlasıyla sadık kalıyor.

    "Çek asıllı ünlü yönetmen Milos Forman'ın Guguk Kuşu'nun ardından çektiği bu ünlü sahne müzikali, 60'lı yılları irdeleyen görsel ve işitsel bir şölen güzelliği taşıyor.

    Beyaz Saray önünde Vietnam savaşını protesto eden binlerce insanın görüntüleriyle birlikte sunulan "Let the Sun Shine in - Bırak Güneş içeri Girsin" şarkısı bir görüntü ve ses olarak sinemaseverlerin hafızasından silinmeyen bir sahnedir.

    Hair 1960'ların şarkılarını, danslarını ve ruhunu yansıtması bakımından da bugün için bir bellek tazeleme özelliği sunuyor sinemaseverlere."

    Bahar mevsiminin biraz nazlanarak da olsa hayatımıza girdiği şu günlerde, eski çiçeklerin "kokusunu" ve ideallerini düşünmek için yerinde bir tercih.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top