Hesabım
    MW

    Manga sanatının babası Osamu Tezuka'nın en karanlık çalışması MW sinema filmi oluyor...

    Osamu Tezuka, daha çok Walt Disney tarzı çalışmaları ve Buddha isimli başyapıtıyla bilinir. Öldüğü 1989 yılına kadar aralıksız üreten Tezuka’nın olgun ve karanlık temalara sahip olan MW ve Ode to Kirihito gibi çalışmaları başka dillere de çevriliyor artık. Yakın zamanda ingilizceye çevrilen ve az bilinen bir manga başyapıtı olduğu, aldığı olağanüstü övgülerle ortaya konan MW isimli çalışması sinema filmi oluyor. Son derece yoğun ve sıradışı bir öyküye sahip olan kitap beyazperdeye Hitoshi Iwamoto tarafından uyarlanıyor. Başrolünde ise Hiroshi Tamaki rol alıyor.

    MW’de çocukluğunda MW isimli bir gazın bir ada dolusu insanı öldürdüğüne şahit olan bir adamın çifte yaşamına tanıklık ediyoruz. Gündüzleri saygın, kadınların gözdesi bir bankacı olan Yuki, geceleri ise acımasız, teknikleri ile herkesi şaşırtan bir seri katildir ve yakalanması neredeyse imkansızdır. Yuki içindeki öldürme, yok etme dürtüsünü bir adım ileriye taşıyıp çocukluğunun MW gazını kullanarak toplu cinayet işlemek ister. Onu engelleme görevi ise, çocukluk arkadaşı, en yakın dostu ve gizli aşkı olan bir rahibe düşer.

    Tezuka, Japonya’nın yakın tarihinden esinlenerek, kötülük, masumiyet ve insani zaaflar üzerine uzun bir hikaye anlatıyor. İngilizce okuma imkanı olan manga hayranlarının mutlaka edinmesi gereken bir çalışma.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top