Hesabım
    Okur-Yazar Projesi

    Yeni projemize Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Üç Maymun ile başladık. Yazılarınızı bekliyoruz!

    Son aylarda sitemize gelen yazıların artması üzerine 'Okur-Yazar' projesini geliştirdiğimizi daha önce duyurmuştuk. Bu bölüm için sizden pek çok elektronik posta ve yorum aldık ve beklenen seçmelere Ekim ayında Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Üç Maymun ile başlama kararı aldık. (Eğer yaşadığınız bölgeye Üç Maymun gelmiyorsa moralinizi bozmayın, önümüzdeki aylarda mutlaka yakalayacağınız filmler olacaktır!)

    24 Ekim’de vizyona girecek olan Üç Maymun hakkında 27 Ekim pazartesi öğlen 12:00’a kadar elimize ulaşan eleştiri yazılarından bir tanesini aynı gün sitemizde online yapacağız. Üç günlük bir süre az gibi gözükebilir ama bir filmi izlemek ve yazmak için yeterli bir süre. Unutmayın, eleştirmenler hızlı olmak zorunda! Detaylar ise aşağıda:

    1. Seçilen yazıya tüm Beyazperde eleştirmenlerine ödenen telif ödenecektir.

    2. Yazılar bir A4 sayfasını-kesinlikle-geçmeyecek, 'Times New Roman-12' formatında yazılacaktır.

    3. Başlık konusunda bir kısıtlama yoktur.

    4. Yazılarda doğru Türkçe, içerik bütünlüğü ve yaratıcı bir eleştirel yaklaşım aranacaktır. Edebi denemeler ve hikayeler kabul edilmeyecektir. Klasik ama kendini okutan, filme yaklaşımı dikkat çeken yazılar öne çıkacaktır. Hakaret ve küfür içeren yazılar elenecektir.

    5. Herkes sadece tek yazıyla katılacaktır.

    6. Seçilen yazı Sinemasal bölümünde yayımlanacaktır.

    7. Yazarların elektronik posta ile başvurması, ismini, yaşını, eğitim ve/ya iş durumunu ve iletişim numaralarını belirtmesi gerekmektedir.

    8. Yazılar 24 Ekim-27 Ekim (öğlen 12) arasında yollanacaktır.

    Her ay yazı seçimini bir Beyazperde eleştirmeni gerçekleştirecek. Bu ay sitemizin Türk filmleri uzmanı, sektörün aranılan kurgucularından biri olan Ali Ercivan gerçekleştirecek. Yazılarınızı 24-27 Ekim tarihleri arasında Ali Ercivan’a (walkabout_ist@yahoo.com) ve Serdar Kökçeoğlu’na (serdar@beyazperde.com) yollayın. Yazıları her iki adrese de yollamayı unutmayın. Başarılar :)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top