Hesabım
    Suyu Anlatmak!

    Sinema yaşamın kaynağı ile buluşuyor. Suyun önemini anlatan filmler yarışıyor...<br />

    Sinema aracılığıyla su konusunda kamuoyu duyarlılığı yaratılabileceği inancıyla şekillenen etkinliğin amacı; ortaya çıkacak yaratıcı ve sinematografik eserler ile, insanlığın ortak yaşam kaynağı olan su konusunda mücadele alanının genişletilmesi ve su sorunu konusunda ?farkındalık? yaratılması.

    ?Su, Yaşam ve Sürdürülebilir Kalkınma?, etkinlik adı ile ifade bulan konularda üretilmiş filmler arasında düzenlenen ulusal çapta bir yarışma.

    Yarışma, İstanbul-2009 5. Dünya Su Forumu'na paralel etkinlik olarak gerçekleştirilecek ?2. Su ve Sinema Buluşması'nın Türkiye ayağı.

    Ulusal yarışmada ödül alan filmler, uluslararası yarışmaya Türkiye finalistleri olarak katılma imkânı bulacak. (2. Su ve Sinema Buluşması Uluslararası Yarışma'da, Nijerya, Torino, Paris, Verviers, Montreal, Marsilya, Meksiko City, Zaragoza ve Quebec gibi dünyanın 10 ayrı kentinden ve festivallerden seçilmiş-ödüllü filmler, finalistler olarak yarışacak. İstanbul bu 10 kentten biri.)

    Etkinlik VTR Araştırma Yapım Yönetim'in yürütücülüğünde, Türkiye Yerel Gündem 21 Programı, Habitat için Gençlik Derneği, Babil Platformu ve Avrupa Su Dayanışması'nın ortaklığı ile gerçekleştiriliyor.

    Detaylar için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top