Hesabım
    Das Kapital:The Movie

    Kriz ile yeniden hatırlanan Marx'ın eseri beyazperdede. Arkasında avangard Alexander Kluge var!

    'Küreselleşmenin' gerçek anlamı ve sonucu ortaya çıktı. Küresel bir ekonomik kriz dünyanın en büyük ekonomilerinden başlayarak yavaş yavaş dünyayı etkisi altına alıyor.

    Uzun süreceği ve 30’ların ekonomik krizinden çok da farklı olmayacağı söylenen bu durum, kapitalizm karşıtı fikirleri yeniden gündeme taşıdı. Ülkemizde de bunun etkilerini görüyoruz. Karl Marx’in eserleri vitrinlerde yerini almaya başladı. Ekonomik ve siyaset programlarına çıkan eski tüfekler, 'biz demiştik' diyerek solun önemine dikkat çekiyorlar.

    Dünya şüphesiz garip bir yer haline geldi ve bizi hiçbir şey şaşırtmıyor. Hatta şimdi Hollywood kalksa bir Karl Marx biyografisi çekse, ona bile şaşırmayız. Ama neyse ki Alman sinemasının avangard yönetmenlerinden Alexander Kluge bu işe el attı ve Das Kapital’in hayli serbest bir 'uyarlamasını' çekti.

    Das Kapital’in filmleşemeyeceği kesin, fakat Alexander Kluge’nin hayli başarılı olduğunu duyduk. Eisenstein and Marx in the Same House projesinin bir parçası olan yapım Viyana’da gösterildi ve yakında DVD olarak meraklısının huzuruna çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top