Hesabım
    Gezici Festival'in Rotası

    14. Gezici Festival, yolculuğuna Kars'ta başlayacak ve ardından Artvin'e uğrayacak...

    Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kars Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 14. Gezici Festival, yolculuğuna 7 Kasım'da Kars'ta başlayacak ve ardından 14-16 Kasım'da Artvin'e uğrayacak. 14'üncü yılında ilk kez Ankara'da gösterim yapmayan festival, tüm sinema tutkunu, festival dostu Ankaralıları da Kars'a davet ediyor!

    Festival bu yıl uzun metraj, kısa ve belgesel türünde toplam 156 filmle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Kaz Film yarışmasında yine son dönem dünya sineması örneklerinin yer aldığı 10 film; Altın Kaz, Gümüş Kaz ve SiYAD Ödülleri için yarışacak.

    Alman Yönetmen Fred Kelemen, Screen International'ın yazarlarından Dan Fainaru, Hollywood'un aykırı simalarından Matthew Barney'nin Cremaster serisiyle tanınan oyuncu, model, atlet Aimee Mullins ve Türkiye'den yönetmen Kutluğ Ataman'dan oluşan uluslararası jüri değerlendirmesi sonucu en iyi film, Kars Belediyesi tarafından verilecek 20000 Avro tutarındaki Altın Kaz Ödülü'nü; ikinci seçilen film ise 5000 Avro tutarındaki Gümüş Kaz Ödülü'nü almaya hak kazanacak.

    Ayrıca Alin Taşçıyan, Burak Göral, Senem Erdine İşmen, Uygar Şirin ve Yeşim Tabak'tan oluşan Sinema Yazarları Derneği Jürisi SİYAD Ödülü verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top