Hesabım
    Okur-Yazar Projesi

    Kalemi okurlara bıraktığımız projenin ilk yazısı belli oldu. Ali Ercivan gelen yazıları değerlendirdi...

    Okur-Yazar projesi başladı. 3 Maymun üzerine yazdığınız yazıları, Beyazperde’nin yerli filmler uzmanı Ali Ercivan değerlendirdi ve bir filmi Sinekritik bölümü için seçti. Projemiz beklediğimizden bile çok ilgi gördü, sizden pek çok yazı aldık (ve hatta gelmeye devam ediyor!) Katılamadık, seçilmedik diye üzülmeyin, yeni seçmeleri bekleyin. Şimdi sözü, tek seçici Ali Ercivan’a bırakıyoruz.

    'Beyazperde’nin ilk kez düzenlediği Okur-Yazar projesinde ödüle değer görülecek yazıyı seçmek bana düştü. Dürüst davranmam gerekirse, Üç Maymun filmiyle ilgili gelen yazılar beni genelde oldukça hayal kırıklığına uğrattı. Tabii ki herkesin kayda değer birer fikri vardı ama bu fikirleri ifade etme aşamasında ciddi sıkıntılar içindeydiler. Özellikle Türkçe'nin doğru kullanımına dair çok sayıda problem içeriyordu yazıların neredeyse tamamı.

    Yeni neslin, Türkçe'nin etkin kullanımını bir kenara bırakın, öncelikle dil bilgisi ve gramer konularında kabul edilemez ölçüde zayıf olduğunu zaten gözlemliyordum. Bu yarışma kapsamında, ağır redaksiyon yapmamı gerektirecek herhangi bir yazıyı ödüllendirmek fikrini de mantıklı bulmuyordum. Ancak karşımıza ne yazık ki dört dörtlük bir metin çıkmadı. Sonuçta ben de en sağlam bakış açısına sahip, fikrini en derli toplu ifade eden ve makul ölçüde redaksiyonla pekala yayınlanabilecek bir yazıyı ödüllendirmeyi uygun gördüm.

    Bu yazının sahibi olan Umut Asil'in bir Sinema-TV öğrencisi olması beni fazla şaşırtmadı. Kendisini tebrik ediyorum. Tüm diğer katılımcılara da gösterdikleri ilgi ve harcadıkları emek için teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık?'

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top