Hesabım
    Kitle ve İfade

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türk Filmleri Haftası gösterimlerinde gişe filmleri yok mu?

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği ’’Türk Film Haftaları’’nda, yılın önemli yerli çalışmalarına yer veriliyor. Fakat genellikle ’’AROG’’ ve ’’Recep İvedik’’ gibi kitle filmleri bu programlarda bulunmuyor. Öte yandan yerli izleyicinin ilgi gösterdiği bu filmlerin programa alınmaması tepki çekiyor.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik: ’’Bugüne kadar bu filmleri hiç göndermedik. Biraz daha gerçekten yurt dışında kendimizi ifade edebileceğimiz filmleri tercih ediyoruz. Çünkü bu projeleri Türk kültürünün dışa açılımı ve yansıması olarak görüyoruz. Zaten zayıf noktamız, uluslararası alanda o ülke vatandaşlarına ülkemizi tanıtamamamız. Onlara bizim kültürümüzü gerçek anlamda anlatamadığımızdan kaynaklanan sorunları bir şekilde, biz sinemayla daha hızlı bir iletişim kurarak sağlamaya çalışıyoruz.’’ açıklamasını yaptı.

    Şüphesiz sinema klasiklerimiz ve çağını yansıtan, derdi olan filmlerin gönderilmesi kendimizi ifade etmemiz açısında önemli. Fakat nedense popüler filmlerimiz daha kişisel filmler kadar yurt dışına çıkma şansı elde edemiyor. Belki nitelikli popüler filmlerin de dünya izleyicisi ile buluşması amacıyla geniş çaplı bir seçim yapılması yararlı olabilir. Siz ne dersiniz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top