Hesabım
    Bağımsız Ankara Etkinlikleri

    Film yapmak, çekmek, ne menem bir iştir? !f Ankara filmlerine terso okumalar ve daha neler neler...

    Değişime, dönüşüme, harekete kendinden başlayan ve bunu herkese öneren 8. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde Ankara'da.

    Bu yıl herkes gibi kendini zorlu dünya koşullarının içinde bulmak, şehrin genç, renkli ve alternatif festivali !f istanbul'u can alıcı sorulara yöneltti: Ne yapıyoruz? Neden yapıyoruz? Nasıl ve kimlerle yapıyoruz? Ve bu süreçte festivalin herkese bir önerisi var: Senden Başla!

    Doyurucu film programının yanında hareketli saatlere ev sahipliği yapan !f Ankara'nın etkinlikleri, 26 Şubat-1 Mart Tarihleri arasında ODTÜ ? GİSAM (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi)?da gerçekleşiyor.

    ?Film yapmak, çekmek? Ne Menem Bir İştir?

    Yer: ODTÜ ? GİSAM

    Tarih: 26-27 Şubat 2009

    Saat: 12:30-14:30

    Ersan Ocak ve Kurtuluş Özgen’in birlikte yürütecekleri iki günlük atölye kapsamında bir yandan film yapmanın çok zor bir iş olduğu söylentisi diğer yandan herkesin film yapabileceği iddiası sorgulanıyor. Atölyenin ikinci bölümünde ise temel çekim ve ışık teknikleri anlatılacak, çekim planları ve ölçekleri gösterilerek, bunların sinematografik olarak ne anlama geldiği tartışılacak.

    Teoride ve Pratikte Aktivist Video

    Yer: ODTÜ ? GİSAM

    Tarih: 28 Şubat 2009 Cumartesi -1 Mart 2009 Pazar

    Saat: 12:30-15:30

    Videa Kolektifi’nden Alper Şen ve Tennur Baş birlikte yürütecekleri iki günlük atölye kapsamında aktivist videonun tarihçesi ve işlevini dünyadan ve Türkiye'den örnek videolarla aktaracaklar. Katılımcılar, kamera kullanımı ve kurgu programları hakkında temel ve pratik bilgiler ile mevcut eylem görüntülerinden bir eylem videosu hazırlamak için montaj aşamasına geçiş konusunda da bilgi edinecekler. http://www.videa.org.tr/

    !f Ankara Filmlerine Terso Okumalar

    Yer: ODTÜ ? GİSAM

    Tarih: 27 Şubat 2009 Cuma

    Saat: 15:30-19:30

    ’İçerik okuyanın gözündedir’ diyoruz ve Kaos GL ve !f Ankara’nın birlikte hazırladıkları bu sohbet ortamında, !f Ankara’nın öncelikle Gökkuşağı filmlerinin, daha sonra tüm filmlerinin olası terso okumalarını yapmaya yelteniyoruz. Tüm filmlerde, herkesin hayat deneyimlerinden parçalar vardır; önemli olan filmin size söylediklerini iyi dinleyebilmektir diyen herkes bu sohbete davetli.

    !f Ankara festival biletleri 15 Şubat'ta www.mybilet.com üzerinden ön satışta, 21 Şubat tarihinden itibaren Ankara AFM Cepa Sinemaları’nda ve Panora AVM'de.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top