Hesabım
    Genç Sinemacılar Dünyaya Açılıyor!

    İstanbul Film Festivali genç Türk sinemacıların projelerini uluslararası platforma taşıyor...<br />

    Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin geçtiğimiz yıl başlattığı Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi'nin amacı; sinemacılar için projelerini sunacakları uluslararası bir platform sağlamak ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak vermek.

    28. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 15 ve 16 Nisan tarihlerinde yapılacak Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi'nde; Arte, Eurimages, The Match Factory gibi uluslararası kuruluşlardan gelen temsilciler, proje sahipleriyle finansal plan hazırlama ve profesyonel platformlarda proje sunumu (pitching) üzerine birebir görüşmeler yapacaklar. Böylece genç Türk sinemasının projelerine ve ortak yapımlara uluslararası finansman sağlanması için ilk adımlar atılmış olacak.

    Türkiye'den uzun metrajlı film projelerine açık olacak Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi'ne katılmak isteyen yönetmen ya da yapımcıların başvurularını en geç 9 Mart 2009 tarihine kadar Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne onthebridge@iksv.org adresinden veya postayla göndermeleri gerekiyor.

    Yapımcı Nida Karabol, yönetmen Yeşim Ustaoğlu, senarist-yönetmen Ümit Ünal ve uluslararası danışman Isabelle Fauvel'den oluşan Seçici Kurul tarafından yapılacak değerlendirmede başvurular arasından seçilecek projeler, Festival kapsamındaki Köprüde Buluşmalar Atölyesi'ne katılmaya hak kazanacak. Ayrıca atölyenin ulusal ve uluslararası katılımcılarının yapacağı bir değerlendirmenin ardından birinci seçilen projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000 USD para ödülü verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top