Hesabım
    Hollywood Korkutmayı Seviyor!

    Hollywood ekonomik krizin etkilerinden korkutarak uzak durmayı amaçlıyor...

    2009 yılında doğrudan korkutmayı amaçlayan veya ucundan kıyısından korku türüne bulaşan pek çok sinema filmi vizyon yüzü bulacak. Stüdyoların programında ise korku ve gerilim projelerinin önemli bir ağırlığı var. Sebebi basit: Sinema izleyicisi korku filmlerini seviyor. Üstelik sanıldığı gibi, uzadıkça uzayan serilere ve remake’lere düşman değil. Aynen şöyle düşünüyor: Korku olsun, taştan olsun! İşin özü, Hollywood ekonomik krizin etkilerinden korkutarak uzak durmayı amaçlıyor.

    Şüphesiz doğrudan türe girmeyen ama türün klişeleri kullanacak olan Watchmen ve Terminator Salvation yılın esas bombaları. My Bloody Valentine 3-D gibi korkuyu 3D teknolojiyle birleştiren bir film de var menüde. Tutarsa, üç boyutlu korkunun ardı arkası kesilmez!

    Remake’leri unutmayalım: 13. Cuma ve Last House on the Left gibi klasiklerin yeniden çevrimleri de geliyor. Ayrıca H2: Halloween 2, Kurt Adam gibi filmler de vizyon sırası bekleyecekler.

    Korku ustası Sam Raimi bile örümcekli filmlerin ardından Drag Me to Hell ile kan dünyasına geri dönüyor. Yurt içinde ise vampir filmi Kan Kardeşler’in çekimleri yaz aylarında gerçekleştirilecek.

    Kısaca, 2009 yılı oldukça kanlı bir yıl olacak. Keşke şiddet ve vahşet sadece filmlerde kalsa. Bildiğiniz gibi gündem ve korku sineması adeta yarış içinde.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top