Hesabım
    Clint Top 10

    Sahtekar öncesi Clint Eastwood'un yönetmenliğini üstlendiği en iyi filmleri hatırlayalım!

    Clint Eastwood usta bir aktör ve yönetmen. Bugüne kadar sayısız başyapıta imza attı ve yaşına rağmen üretkenliğinden ödün vermiyor. Changeling Sahtekar adıyla vizyona girerken, ustanın çektiği en iyi filmlere göz atalım dedik. Yorumlarınızı haberin altına eklemeyi unutmayın!

    Gran Torino: Eastwood 70’lerde çektiği sert filmleri adeta temize çekiyor. Belki Unforgiven kadar radikal değil ama, burada silahların amaç değil araç olması, klasik intikam hikayelerinde görmediğimiz insani bir boyut eklenmesi önemli. Klasik ama olgun, ağır ama etkileyici bir film.

    Changeling: Anne Christine Collins evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde biricik oğlu ortadan kaybolmuştur. Eastwood’un döktürdüğü söyleniyor!

    Letters from Iwo Jima: Amerikan askerlerine direnen Japon general odaklı bir anlatımın olduğu film, Atalarımızın Bayrakları ile birbirini tamamlayan iki film olma özelliği taşıyor. Her iki film de Clint Eastwood imzası taşısa da, yönetmenin Iwo Jima’dan Mektuplar ile çok daha büyük bir etki yarattığını belirtmek gerek.

    Gizemli Nehir: Başta oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yapım, uyarlama senaryosu, kurgusu ile unutulmaz bir sinema deneyimi. Eastwood’un yönetmenlik olayını çözdüğünü daha ilk dakikalarında ortaya koyuyor.

    The Bridges of Madison County: Evli ve çocuk sahibi Francesca kocası ve çocukları kasaba dışındayken National Geographic için araştırma yapmaya Madison County’e gelen fotoğrafçı Robert’a aşık olur ve evliliğini de sorgulamaya başlar. Romantik Clint’i tanımak için iyi bir fırsat!

    A Perfect World: Kötü bir adam sevimli bir çocuğu kaçırır. Buraya kadar her şey bildiğimiz gibi. Ama bu ilginç filmde gerisi son derece farklıdır. Burada her ikisi için de unutulmaz bir yaşam deneyimi ortaya çıkacaktır. Silahlar değil, deneyimler konuşur!

    Unforgiven: Clint Eastwood çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için yıllar sonra eline silah alıyor ve düzenin tekerine çomak sokuyor. Western türünün son başyapıtı, üstelik İtalyan da değil

    Bird: Saksafoncu Charlie Parker’ın inişli çıkışlı yaşamını anlatan bu film, jazz müziğini konu edinen müzik filmleri arasında efsanevi bir konumda duruyor.

    The Outlaw Josey Wales: Mutlu ve huzurlu çiftçi Josey Wales, ailesini ve çiftliğini yok eden serserilerden intikam almaya karar verir. Unforgiven olmasaydı belki de ustanın çektiği en iyi western olabilirdi.

    High Plains Drifter: Adı olmayan yabancı bir silahşör, başı üç kanun dışıyla dertte olan kasabalılar tarafından kiralanır. Silahşör Clint Eastwood için western 70’lerin ruhunu tartışmak için oldukça etkili bir türdür.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top