Hesabım
    Genç Türkiye Sineması

    Rotterdam Film Festivali'nde Genç Türkiye Sineması bölümü dikkat çekiciydi...

    Bu sene 38.'si düzenlenen Rotterdam Film Festivali'nin en çok dikkat çeken bölümlerinden biri Altyazı işbirliğiyle hazırlanan 'Genç Türkiye Sineması' oldu.

    Tabutta Rövaşata (Derviş Zaim) ve Masumiyet (Zeki Demirkubuz) gibi, 90'lar Türkiye sinemasına damgasını vuran filmlerin gösterimlerinin yanı sıra festivalde dünya prömiyeri gerçekleştirilen Kara Köpekler Havlarken (Maryna Gorbach, Mehmet Bahadır Er), Sonbahar (Özcan Alper), Tatil Kitabı (Seyfi Teoman), Fırtına (Kazım Öz) gibi ilk ya da ikinci filmlerini çeken genç yönetmenlerin filmlerinin de bulunduğu program, Altyazı'nın 'Genç Türkiye Sineması' üzerine hazırlamış olduğu bir kitapçık ile birlikte sunuldu.

    Festival kapsamında ayrıca ünlü film eleştirmeni Howard Feinstein moderatörlüğünde bir Genç Türkiye Sineması paneli gerçekleştirildi. Altyazı'dan Övgü Gökçe ve Fırat Yücel, yapımcı Serkan Acar, yönetmen Seyfi Teoman ve Hollandalı eleştirmen André Waardenburg'un katıldığı panelde, Türkiye'nin 90'lardan itibaren içinde bulunduğu sinema iklimi ve yakın dönemde canlanan sinema sektörü tartışıldı.

    Son yıllarda ilk filmlerini çeken yönetmenlere sağlanan devlet desteği ve bu desteğin niteliği, dağıtım ve gösterim olanakları, hikaye ve dil konusunda öne çıkan eğilimler tartışılan konular arasındaydı. Panel, sinema yazarlarının Türkiye'de genç bir sinemanın oluşmasına ilişkin değerlendirmeleriyle yapımcı ve yönetmenlerin deneyimlerini birleştiren ve Türkiye sinemasının bugünü ve geleceğine ışık tutan verimli bir tartışma ortamı sağladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top