Hesabım
    Dünyaya Sinemadan Bakmak!

    14. Türkiye / Almanya Film Festivali, Sinema Dünyaları bölümünde gösterilecek filmler belli oldu...

    Festivalin "Almanya - Türkiye Sinema Dünyaları" adlı bölümünde gösterilecek olan filmler de belirlendi. Çoğu Nürnberg'de ilk defa gösterime girecek olan filmler bu bölümde toplam olarak 36 yapıttan oluşuyor. Yarışma programındaki kısa, belgesel ve uzun filmlerle birlikte toplam 59 film gösterilecek. Filmler farklı kültürlere farklı bakış açıları sunuyor.

    "Sinema Dünyaları" bölümünde 20 uzun metraj filmi gösterilecek. 2008 yılında Antalya Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülünü alan Ben Hopkins'in "Pazar" adlı filmi, Christian Petzold'un ölümcül bir üçgeni anlatan filmi "Jerichow", Veit Helmer'in sürreal filmi "Absurdistan", oda oyununu hatırlatan Ümit Ünal'ın "Ara" adlı filmi, Marie-Jaoul de Poncheville'in Fransız - Alman ortak yapımı olan filmi "Tengri" ve 2006 yılında "Babam ve Oğlum" filmiyle festivalin "Seyirci Ödülü"nü kazanan Çağan Irmak'ın "Ulak" adlı filmi "Sinema Dünyaları"nda gösterilecek filmlerden bazıları.

    Cannes'da "Coup de Coeur" Ödülü'nü kazanmış Andreas Dresen'in "Bulut 9" adlı filmi de bu bölümde yer alacak. Bu filmdeki rolüyle kadın oyuncu Ursula Werner Bavyera Sinema Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top