Hesabım
    Kızlar Çetesine Dikkat!

    Emre Akay'ın yönettiği Adab-ı Muaşeret 15 Mayıs 2009'da sinemalarda...

    Emre Akay'ın yönettiği; Tarık Ündüz, Yıldız Asyalı, Hasibe Eren ve Salih Kalyon'un oynadığı Adab-ı Muaşeret, 15 Mayıs 2009'da Medyavizyon Film dağıtımıyla Yerli Film tarafından vizyona sunuluyor.

    Otoriter bir babanın oğlu olarak, hayatın ona sunduklarıyla kendi istekleri arasında denge kurmaya çalışan bir çocuktur Aykut (Tarık Ündüz). Annesini kaybetmelerinin ardından, matematik öğretmeni olan babası Nurettin Bey'in (Salih Kalyon) üstüne daha da fazla düşmesiyle iyice bunalmıştır. Bir de bunun üstüne okul değiştirme rutinlerinin sıklaşması eklenince sabrı iyice tükenmeye başlar.

    Ne var ki bu sefer yapacakları okul ve şehir değişikliği, Aykut'un hayatında bambaşka bir kapı aralayacaktır. Ara tatilde konakladıkları otelde kısa bir an gördüğü fakat aklından ve rüyalarından çıkaramadığı güzeller güzeli kızla yolları, babasının ve kendisinin yeni okulu 29 Şubat Lisesi'nde kesişecektir.

    Zeynep (Yıldız Asyalı), beş kızdan oluşan "Adab-ı Muaşeret" adlı kızlar çetesinin lideridir. Birbirine ve kurallarına sımsıkı bağlı olan bu çete, okuldaki tüm öğrencileri himayesi altına almış, neredeyse tüm hocaları kendi yöntemleriyle -ruhları dahi duymadan- dize getirmiştir...

    Hababam Sınıfı'nın bize sevdirdiği tarzda bir lise komedisi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top