Hesabım
    Festival Durumları

    8. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'ni AFM Budak Caddebostan salon sorumlusuna sorduk!

    Değişime, dönüşüme, harekete kendinden başlayan ve bunu herkese öneren 8. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin nasıl geçtiğini, izleyicinin ilgisini ve salonlarda-salonların dışında yaşananları, konuşulanları merak ettik.

    Bu sene Beyazperde’nin de takipçisi olduğu AFM Budak Caddebostan salonunun Mithat Alam ve Sevin Okyay gibi müdavimleri vardı. Salonun çalışkan festival sorumlusu Egemen Eti sorularımızı yanıtladı:

    Anadolu yakasının festival izleyicisi profili nasıl? Salona çok ilgi var mı?

    Genel festival izleyicisinden çok farklı değil. Her yaştan, eğitim düzeyi yüksek, sinemayı seven takip eden bir izleyici var. Hafta içi gündüz matineleri yok ama akşam seansları ilgiyle takip ediliyor.

    En çok hangi filmlere ilgi var?

    Çok büyük farklar yok ama bazı filmlere ekstra ilgi oldu. Nick and Norah, Franklyn, Tokyo!, Şampiyon ve tabii Synecdoche, New York.

    Kapıda ilginç olaylar oLuyor mu?

    Elbette. Biletini unutanlar, yanlış salona yada filme gelenler ve tabii ki geç kalanlar. Şartların ve kuralların el verdiği ölçüde yardımcı oluyoruz. Ancak çok geç kalanlara yardımcı olamıyoruz. Sonuçta trafik sorunu var ama içerideki seyirci de o trafikten geliyor. Onların rahatsız olmdan izlemeleri bizim için önemli. Bu arada, 24 saat geç kalan izleyicilerimiz bile olmadı değil. Onları yanlış film ve gün olduğuna ikna etmek zor oldu.

    Filmleri izliyor musunuz?

    İlk 15 dakikasını kaçırdığım için geri kalanını izlemeyi tercih etmiyorum.

    Keyifli bir işiniz var. Nasıl başladı? Bunun eğitimi nedir?

    Arada tatsız olaylar çıksa da keyifli bir iş. Bir eğitimi yok ama işimiz sadece filmi başlatmak değil. Altyazılar, film takibi, salonun takibi ve diğer işler... Yapmak isteyen kolaylıkla öğrenebilir.

    Geç kalırsak ne oluyor? Bir biskrem versek?

    Geç kalırsanız filmi izleyemiyorsunuz. Bu kuralı geç kalanlar sevmiyor ama dediğim gibi içerinin film keyfini bozmamak lazım Ayrıca biskrem sevmem :)

    Film izlerken daha çok neler tüketiliyor?

    Filme göre değişiyor. Bazen keyifle mısır yenirken, bazen nefes bile alınmaz çıt çıkmasın diye. Tüketilenler çok farklı değil: Mısır, kola, çay, kahve..

    Çok teşekkürler...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top