Hesabım
    Keş!f:Parking

    !f İstanbul'un 2009 Keş!f'i, Parking filmiyle Mong-Hong Chung oldu! İşte ödüller ve beklenen ek gösterimler!

    Dünyanın dört bir yanından cesur ve yeni yapımları izleyiciye sunan !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl ikincisini düzenlediği 15.000 Dolar para ödüllü Keş!f Uluslararası Film Yarışması'yla yine genç yönetmenlerle uluslararası sinema endüstrisinin prestijli isimlerini buluşturdu ve İstanbul'u yeni sinemanın merkezi haline getirdi.

    Jürisi Serra Yılmaz başkanlığında Dario Argento, Jose Rivera, Molly Hassel ve Thomas Sotinel'den oluşan Keş!f ?de on günlük heyecan, bugün Babylon'da düzenlenen ödül töreninde kararın açıklanmasıyla yerini Parking yönetmeni Mong-Hong Chung için sevince bıraktı.

    Film hakkında ?Bağlılık ve özgürlük arayışı üzerine karanlık ve dokunaklı bir meditasyon. Anneler günü üzerine bir daha asla aynı şekilde düşünemeyeceksiniz.? yorumunu yapan jüri, bu neden doğrultusunda bu yılın Keş!f ödülüne ?Parking? filmini layık gördü.

    Keş!f ödülü jüri başkanı Serra Yılmaz tarafından filmin asistan yönetmeni Kao Kuo Yun'a takdim edildi. Son derece heyecanlı görünen Kao Kuo Yun ?Filmimizin Tayvan'dan buraya kadar ulaşmış olması bizim için son derece sevindirici. Ödüle bizleri layık gördüğünüz için çok teşekkürler.? dedi.

    Bu yıl ilk kez Selim Eyüboğlu, Selin Gürel ve Murat Emir Eren'den oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jurisinin de seçtiği bir filme ?Siyad En İyi Film Ödülü'nü verdiği yarışmada SİYAD üyeleri kararını ?Afterschool? olarak açıkladı.

    ?Afterschool internetin körüklediği görsel bağımlılığı, ortaokul yaşantısını, naif yeni yetmelerin hayata bakışını ve yetişkin dünyasının ikiyüzlülüğünü karşı karşıya getiren kışkırtıcı bir film.? yorumunu yapan SİYAD jürisi bu nedenle Afterschool yönetmeni Antonio Campos'a ?Siyad En İyi Film Ödülü'nü verdi.

    Günün Filmi: Yeni yeteneklerin maddi ve manevi anlamda destek bulduğu Keş!f'in bu yıl ki ödülünü alan Parking festivalin son günü, 22 Şubat Pazar akşamı saat 22:00'de AFM Beyoğlu Fitaş 1'de yeniden gösterilecek. Sakın kaçırmayın!

    !f İstanbul ek gösterimleri

    Emek Sineması

    23 Şubat Pazartesi

    19:00 / Yngve'yi Seven Adam / The Man Who Loved Yngve

    21:30 / Tokyo!

    24 Şubat Salı

    19:00 / Nick and Norah'ın Bitmeyen Şarkıları / Nick and Norah's Infinite Playlist

    21:30 / Franklyn

    25 Şubat Çarşamba

    19:00 / Şampiyon / The Wrestler

    21:30 / İlahi Komedi / Religulous

    26 Şubat Perşembe

    19:00 / The Burning Plain

    21:30 / Synecdoche NY

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top